От х:

Днес в x:

Неизвестни разбили колата на Местан преди палежа

Неизвестни лица са разбили колата на лидера на Лютви Местан. Това е само един от трите случая с посегателство срещу собственост на ДПС, станали от началото на тази година, съобщи Мустафа Карадайъ. Той коментира пред журналисти снощното подпалване на микробус на партията в столицата.

Стъклата на автомобила на лидера на ДПС са били счупени и крадците са го преровили, обясни Карадайъ. "Ние не сме счели за нужно да го коментираме и сме очаквали органите да си свършат работата. Другият случай е опит за палеж на сградата, в която се намираме – централата на ДПС, символът на ДПС, символът на над един милион български граждани", каза още той, цитиран от БГНЕС.

Вярвам, че органите на реда и службите ще си свършат работата, каза представителят на партията по повод палежа на микробуса.

Неуспелият опит с молотовки да подпалят централата на ДПС вече в момента е успешен опит, коментира той.

Може би бяхме излишно предпазливи за предишните случаи, каза Карадайъ и уточни датите, когато е имало покушения срещу имущество на движението. Колата на Местан е била разбита на 7 януари около 6 часа. На 19 януари е имало неуспешен опит с посегателство с молотовки на централата на ДПС. Ако не е следствена тайна, ако разрешат органите тези записи можем да ги прожектираме, каза депутатът. По същество това са терористични актове, обяви той.

Източник: http://www.standartnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини