От х:

Днес в x:

Млади строителки ще си мерят мистриите на състезание в Дървото

Цвети Красимирова/вдясно/ ще води хасковския отбор

Строители и строителки ще си мерят уменията с шпаклата и мистрията на националното състезание „Млад строител“, чийто зонален кръг започва днес в хасковската Гимназия по дървообработване и строителство. Участват отбори от Бургас, Стара, Загора, Казанлък, Сливен и пр. От утре тимовете ще започват да напрягат мишци да съградят, измажат и настелят определени обекти, а тези, които се справят най-добре, ще се класират за националния кръг.

Любопитното е, че асовете на доста дюлгерски бригади са дами. Тимът на ПГДС „Цар Иван Асен II” се води от всепризнатата майсторка Цвети Красимирова, която миналата година стана най-добър млад строител в България, а като 10-класничка бе сребърна медалистка в конкуренцията на 12-класници. Сега, вече като абитуриентка, Цвети е готова да защити титлата си и изведе хасковските строители отново до финала. Сред най-сериозните конкуренти на нейните и на съотборниците й амбиции са от бургаското школо „Колю Фичето“. И там личат нежни дюлгери. Силата им била в сухото строителство, настилки и облицовки. Хасковлии пък се считат за експерти в градежа с Винербергер, мазилки и шпакловки. Именно с творческо замазване със спирит ефект, Красимирова взе акъла на жури и публика за златния си медал миналата година. Съревнование ще има и в бояджийските умения.

В отборите се включват гимназисти от 10-ти до 12-ти клас, като до националния кръг съревнованието е по тимове. На последната пресявка обаче всеки се състезава сам за себе си. Финалът ще бъде в София.

На днешното откриване присъстваше делегация от Министерството на образованието и представители на регионалния инспекторат.

Г.Христов

Ще има нежна конкуренция от Бургас
..и още 5 града от страната
Състезанието откриха представители от МОН, областния управител и ръководството на РИО Хасково
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини