От х:

Днес в x:

Първите 11 димитровградски двойки с новородени получиха еднократна помощ

Първите двойки, който бяха стимулирани с материална помощ от Общината се снимаха за спомен

Първите 11 двойки с бебета, родени в началото на годината, получиха еднократна помощ по силата на регламента, приет от Общинския съвет в края на 2014г. Младите родители бяха стимулирани с една минимална работна заплата. На церемония в Община Димитровград днес присъства кметът Иво Димов и част от комисията по здравеопазване към местния парламент - председателят д-р Вълчо Митрушев и зам.председателят Виолета Желева.

"Понеже вие сте първите, които получават тази помощ си позволихме да ви извикаме тук, надявам се да ни извините, че сме ви разкарвали в това време", обърна се към двойките кметът Иво Димов. Припомни, че средствата се получават след решение на местния парламент, на когото градоначалникът благодари за подкрепата.

Подчерта, че средствата не са много, но пък е крачка напред да се стимулира раждаемостта сред младите и обрабозани хора в Общината. Стана ясно, че за получаване на материалния стимул са кандидатствали 13 двойки, но две от тях не са отговаряли на регламента. Димов изрази надежда, че в бъдеще сумата за подпомагане на семействата ще е по-сериозна.

Кметът припомни, че по регламент в рамките на 3 месеца след раждане на дете могат да се подават документи. Комисията заседава на всяко 20-то число на месеца. Занапред обаче, подпомагането няма да бъде давано на ръка, а ще бъде превеждано по банков път.

Сумата, предвидена в бюджета за стимулирането бе 125 000лв., ако се наложи средствата ще бъдат актуализирани, увери Димов. Трудно е да се предвиди, колко ще бъдат децата, а и не всички отговарят на критериите, каза още градоначалникът. Още снимки на нашата Фейсбук страница.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кметът Иво Димов и част от комисията по здравеопазване

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини