От х:

Днес в x:

Анна Дурицкая получила смъртни заплахи, поставят й охрана

Анна Дурицкая, която е основен свидетел в разследването за убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов, обяви, че е получила смъртни заплахи от неизвестни лица в Украйна, предаде РИА Новости.

Дурицкая се е обърнала към украинската полиция заради получени заплахи за живота й, докато е била в дома на родителите си. По случая е започнато досъдебно разследване под наблюдението на главния прокурор на Украйна.

Генералната прокуратура е разпоредила манекенката да бъде поставена под охрана, пише газета.ру. Говорител на обвинението съобщи, че има пряка опасност за живота и здравето на манекенката и нейните близки.

Немцов, който бе един от основните политически опоненти на руския президент Владимир Путин, бе убит в центъра на Москва в нощта срещу 28 февруари 2015 г. Дурцикая е последният човек, видял политика жив. Днес бе съобщено, че помощничката на Немцов – Олга Шкорина е предала на агенция Ройтерс документ, написан от Немцов. Твърди се, че политикът е предал данни за убити руски кадрови военни в Източна Украйна. Връзка между престъплението и боевете между проруските сепаратисти и частите под командването на украинския презизент Петро Порошенко направи и високопоставен представител на НАТО. Заместник-генералният секретар на пакта Александър Вършбоу, заяви: Конфликтът в Украйна взе жертва в Москва. Въпреки че не знаем кой е натиснал спусъка, ние сме убедени, че Немцов бе защитник на демокрацията. Той бе един от тези, които Москва нарича предател и пета колона.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини