От х:

Днес в x:

Путин изпраща съболезнования и помощ на семействата на миньорите в "Засядко"

Президентът на Русия Владимир Путин е изразил своите съболезнования на семействата и роднините на миньорите, които загинаха или пострадаха при взрив на газ метан в мината „Засядко", Донецк.

Както съобщи прессекретаря на президента Дмитрий Песков, Путин е поръчал на Министерството на извънредните ситуации да задейства линия по оказване на помощ на семействата на загиналите и пострадалите миньори.

Припомняме, днес в Украйна е обявен Ден на траур в памет на миньорите, които на 4 март загинаха при взрив на газ метан в мина "Засядко", Донецк.

Ръководителят на Независимия профсъюз на миньорите в Украйна Михаил Волинец заяви, че сепаратистките власти в Донецк не разполагат с достатъчно ресурс, за да проведат пълноценна спасителна операция.
Властите в Киев призоваха техни спасителни екипи да бъдат допуснати, за да задействат такава операция.

В миналото именно в мината "Засядко" се случи най-голямата катастрофа в историята на Донбас - на 18 ноември 2007 година при взрив загинаха 101 миньори. Президентът на Украйна тогава Виктор Юшченко поиска затваряне на мината независимо от последствията за икотомиката на района, заради огромния брой жертви и трудови злополуки.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини