От х:

Днес в x:

Тайно от шефа на изпит за митничари, Марашев ги крие

Кандидатите за новите 20 места за митнически инспектори в Свиленградската митница се явиха на писмен изпит днес в Хасково.

Половин час преди старта на теста обаче съвместяващият длъжността началник на митническото звено в Свиленград Стефан Марашев прибра кондидат-митничарите на топло в петте аули, определени за изпита в Центъра на УНСС в Хасково. Марашев е и председател на изпитната комисия. От Свиленградската митница друг ръководен кадър, който също присъства на препитването днес, е заместник-началникът Георги Костадинов. В състава на изпитната комисия влизат още около десетина души от централната дирекция на Агенция Митници.

Медиите не бяха допуснати да снимат, а един от доводите за това е осигуряване на спокойствието на кандидатите. Имало и такива мераклии, които са се явили на изпита без знанието на настоящите си работодатели и заради тяхната конфиденциалност фоторепортерите бяха стопирани пред аулите.

Допуснатите до теста за професионална пригодност кандидати са 308. 21 от мераклиите отпаднаха още на първия етап от конкурса - по документи, тъй като не отговаряха на условията. Новите 20 щатни места бяха обявени непосредствено след като други 20 души бяха назначени в Митница Свиленград в края на януари. Те дори вече са минали първия модул от 7-месечното си обучение в Националния учебен център на Агенция „ Митници“.

Увеличаването на редовите митничари е свързано с предстоящото приключване на капиталовия ремонт на ГКПП Капитан Андреево това лято и пускането на пълния капацитет на всички платна там.

 

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини