От х:

Днес в x:

Бостънският атентатор призна вината си

Обвиняемият за взривовете на Бостънския маратон от 2013 г. Джохар Царнаев призна вината си. Това стана в началото на съдебния процес, съобщава АП.

По този начин Царнаев се опитва да избегне заплахата от смъртна присъда. Адвокатът му заяви, че той е бил под влияние на по-големия си брат Тамерлан, който беше убит при полицейското преследване след атентата.

Съдебните заседатели, които бяха подбирани в продължение на два месеца, ще решат съдбата на 21-годишния Царнаев. Той е обвинен, че на 15 април 2013 г. е взривил две самоделни бомби при финала на Бостънския маратон, при което бяха убити трима души, а 264 бяха ранени.

Джохар Царнаев живее в САЩ от 2002 г., а през 2012 г. получи американско гражданство.

21-годишният Джохар Царнаев, млад мюсюлманин от чеченски произход, може да получи смъртно наказание за организирането на атентата, който е най-тежкият на американска земя от атаките на 11 септември 2001 година.

Припомняме, Царнаев и брат му Тамерлан, който беше убит от полицията часове след атентата, са заподозрени за взривяването на две бомби до финалната линия на Бостънския маратон в рамките на 12 секунди на 15 април 2013 година, които отнеха живота на трима души и раниха 264 души.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини