От х:

Днес в x:

Превеждат на "Неохим" дължимото, за да падне запора на болницата

Кметът Димов е успял да договори включването на  МБАЛ "Св.Екатерина" в оздравителен списък към Министерство на здравеопазването

Сумата от 46 184 лв. ще бъде преведена днес на "Неохим", за да бъде освободен запора, наложен от фирмата на една от сметките на димитровградската МБАЛ "Св.Екатерина". Това информираха от пресслужбата на Община Димитровград.

За ситуацията с димитровградското здравно заведение се разбра след пресконференция на кмета Иво Димов миналата седмица. По време на последната сесия на Общинския съвет в четвъртък, градоначалникът обяви, че ще преведе сумата на "Неохим" от общинския бюджет.

Иво Димов е успял да договори включването на  МБАЛ "Св.Екатерина" в списък към Министерство на здравеопазването за финансово оздравяване. Това се е случило по време на заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на Общините в Република България (НСОРБ) преди празниците.

От пресслужбата на кметството припомниха и за усилията, които Димов е положил, за да бъдат разсрочени задълженията на здравното заведение към НАП. Те са на стойност 400 000 лв. и са заради неизплатени здрави осигуровки на работещите там. Димитровград е сред 11-те общински болници в страната в тежко финансово състояние, завършват прессъобщението си от Общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net


 
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини