От х:

Днес в x:

Лумпенизирани фенове помляха фен-клубовете на Левски в Хасково

Камъни изпочупиха фен-клубовете на Левски и Гунди в Хасково

Вандали потрошиха с камъни фен-клубовете на Левски в Хасково тази нощ. Строшени са стъклените витрини както на клуба на бул. Съединение така и този на Атон. И двата обекта съвместяват почитта към синия отбор с преклонението към неговата легенда Георги Аспарухов-Гунди. На Атон обаче от омразата към синята идея пострадал и Лев Яшин. Легендарният съветски голкипер, единственият вратар, носител на златната топка, осъмна със счупена глава от голям колкото юмрук камък. Впрочем оръдията на вандализма си стояха и на двете места. Камъните са подбирани - големи, за да нанесат максимални щети. Някои от снарядите са проникнали с такава сила през стъклата, че са изпотрошили аксесоари и от експозициите на клубовете. Въпреки централните и гъстонаселени места, никой не е видял нито чул нещо.

Според председателя на фен-клуба на Левски и Гунди в Хасково Димитър Димитров обаче няма съмнение кой е отговорен за вандализма. „Вероятно става дума за феновете на ЦСКА, които са афектирани от загубата вчера”, обосновано предположи той. Мотивите му никак не са лишени от логика, предвид погрома, който армейските фенове спретнаха в София на ст. Надежда. Вбесени от загубата на любимия си ЦСКА от Локо СФ с 0:2, те пометоха огради, мантинели и врати и се счепкаха с полицията. По традиция на мачовете на ЦСКА отиват много местни ултраси на червените от Хасково. Общото между всички армейски фенове пък е омразата им срещу „вечния враг” Левски СФ. Специално хасковските цесекари имат и още една причина за омраза към „врага”. Завчера сините смазаха местния ФК Хасково с 8:0 в мач от първенството, което може би е най-голямата загуба на Хасково в А група въобще.

Извън предположенията, снощи от близкото до ДНА заведение са чули група крещящи фенове, които вкупом са преминавали по булеварда. Очевидно загретите запалянковци скандирали обичайния си репертоар, включващ множество обиди и закани. Никой обаче не се нае да твърди, че точно те и точно в този момент са изпочупили витрините на сините фен-клубове.


Г.Христов

Според Димитър Димитров това е дело на фенове на ЦСКА
Каменните бомби стояха до потрошените витрини

Някои от снарядите изпочупили и неща от експозициите
Не бе пощаден и фен-клуба на Атон
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ki
    kiro ludiq
    21 -89
    14:55, 2 мар 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • No
      noname_1425301782
      24 -85
      15:03, 2 мар 2015
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
Последни новини