От х:

Днес в x:

Джихади Джон е обмислял да се самоубие преди 5 години

Мохамед Емуази, станал известен като Джон Джихадиста, е възнамерявал да се самоубие през 2010 г. защото се чувствал като ходещ мъртвец.
Мистериозният маскиран палач на "Ислямска държава" имал чувството, че всяко негово движение било следено от британските служби за сигурност, пише в. "Мейл он сънди", цитиран от Франс прес и БТА.

Човекът, който се появи в няколко видеа с обезглавяване на заложници, написал през 2010 г. в имейл до журналист от "Мейл он сънди", че се чувствал като ходещ мъртвец и невинна жертва на МИ5.

Емуази дава за пример случай, когато пуснал лаптопа си за продажба в интернет. Срещнал се с потенциален купувач и взел със себе си устройството да го разгледа и ако е доволен да го купи. Човекът взел лаптопа, дал парите, стиснал му ръката и му казал: "Приятно ми бе да работя с теб, Мохамед".

Емуази пише в имейла, че няма как купувачът да му е знаел малкото име, тъй като никога не го споделя с непознати, пише "Мейл он сънди".

Тормозът, наложен от британските служби за вътрешна сигурност, бил толкова голям, че Емуази започнал да мисли за самоубийство.

"Чувствам се като ходещ мъртвец. Не ме е страх, че ще ме убият, а по-скоро, че някой ден ще взема достатъчно хапчета, за да заспя завинаги! Просто искам да се отърва от тези хора", написал той в имейла до журналиста Робърт Веркайк, изпратен на 14 декември 2010 г.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини