От х:

Днес в x:

Славейковци се състезаваха по родолюбие

Славейковци организираха състезание по родолюбие - „Аз обичам България”.

В навечерието на най-светлия ден от българската история ,Националния празник– 3 март, с много емоция и красота , учениците от ОУ” Пенчо Славейков” организираха състезание по родолюбие - „Аз обичам България” в местно заведение.

Участниците от четвърти клас бяха разпределени в пет отбора.

В първия кръг на надпреварата те показаха умения да изработят мартеничка, след като техни съученици разказаха легенда за този уникален за българите символ на настъпващата пролет .

Много настроение и емоции съпътстваха изпълнението на следващите задачи , в които четвъртокласниците решаваха забавните задачи на Хитър Петър , демонстрираха музикална култура , разпознавайки обичани от всички българи песни по тяхното начало, назоваваха познати приказни , анимационни и литературни герои. .

Във финалния кръг, който се оказа решаващ за изхода в оспорваната надпревара, петте отбора отговаряха на въпроси свързани с историята на България , разпознаваха исторически и географски забележителности , показаха знания за българската литература.С изпълнения се ключиха учениците от школата по тромпет към училището и вокалната група.

Наградите на финала връчи директорът на училището Снежана Ангелова, която пожела на всички присъстващи светли празнични дни.

Участниците от четвърти клас бяха разпределени в пет отбора

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини