От х:

Днес в x:

Американска джаз легенда гостува в Кърджали

Американската джаз, блус и госпъл изпълнителка Джанис Харингтън гостува на Кърджали. Концертът на певицата бе част от програмата на Месеца на Америка, който се организира от Дружество “Приятели на САЩ” в града. Публиката аплодира великолепните изпълнения на световно известната изпълнителка и китариста й Дилън Вон в Дома на културата.

Шеметната кариера на джаз и госпъл певицата Джанис Харингтън започва през 60-те години на миналия век, когато гастролира пред американските войници зад граница.

“Исках да популяризирам афроамериканската култура, да покажа корените - оригиналната чернокожа музика, без която нямаше да има съвременна поп и рок музика”, сподели певицата. За това тя е известна и като посланник на автентичната американска музика и култура по целия свят. Освен вокалистка, Джанис Харингтън е продуцент и актриса.

Пяла е на една сцена с Би Би Кинг, Франк Синатра-младши, Сами Дейвис-младши, Бъди Гай и много други известни изпълнители.

Живее в Германия от 25 години. След три седмици ще навърши 73 години. Има пет деца, 19 внуци и четирима правнуци.

Житейското й послание е това, което носи и музиката, която изпълнява. ”Защо не можем да живеем всички заедно. Да няма войни между различни религии. Моето послание е – надежда, любов и да живеем в разибрателство”.

Джанис Харингтън е поредното доказателство, че големите артисти имат големи сърца. “Аз съм черна, вие тук сте бели, но това не е пречка, аз ви обичам.”, каза още великата Джанис Харингтън.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини