От х:

Днес в x:

Арестуваният за убийството на Радостина: Не аз, тя ме биеше

Маламар дере стана арена на трагедия

Арестуваният за убийството на приятелката си Радостина, Динко Г. от град Гълъбово, даде сензационно обяснение пред разследващите. Напук на тиражираните информации, че Динко признал за побой над приятелката си преди 10-на дни се оказа, че няма нищо такова, според наблюдаващия прокурор Петър Мидов. Нещо повече, 25-годишният мъж само дето не се изкарал жертва на домашно насилие. Твърдял, че често със жена си си устройвали ръкопашни схватки и не винаги той бил победител. „И тя ме ступваше“, признал задържаният.

Късно вечерта в неделя на 26-годишната Радостина С. й прилошало докато била на гости в харманлийската ромска махала Маламар дере. Въпреки че близките й тръгнали незабавно да я карат към болницата, жената издъхнала по пътя. Аутопсията разкри, че причината за смъртта са тежки вътрешни травми, получени вероятно от побой, макар и преди доста време - около 10-на дни. Най-пострадал бил далакът, който бил разкъсан. Според лекари обаче напълно е възможно човек да остане жив с подобна травма в продължение на дни. Заради отминалото време обаче синините от евентуалния побой били съвсем бледи. Както признаха от полицията още вчера, фаталната травма може да е предизвикана от нараняване. Разследването за убийство засега се крепи само на показанията на Динко, но те са, меко казано, нееднозначни.

Динко и Радостина живеели на семейни начала от доста време. Нямали деца. Едно от обясненията за този непростим цигански пропуск, предвид „сериозната“ им възраст е, че жената е била принуждаван да проституира, според неофициална информация от разследването.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини