От х:

Днес в x:

Петролът се задържа под 60 долара за барел

Цената на петрола се понижава заради голямото предлагане на световните пазари, макар че инвеститорите гледат с оптимизъм  на перспективите пред глобалната икономика.

Днес сутринта фючърсите за петрола сорт Brent поевтиняха с 8 цента до 58,82 долара  за барел, а тези за американския еталон WTI - с 27 цента до 49,18 долара за барел, съобщава Reuters.

"Инвеститорите започват да усещат, че икономиката се възстановява, което дава на пазарите поддръжка  и увереност", отбелязва директорът по инвестициите на Ayers Alliance в Сидни  Джонатан Барет.

Индексът на деловия климат в Германия през февруари се покачи до 7-годишен максимум. Днес е очакват макроикономически данни за БВП на Германия и потребителското доверие в САЩ.

Американската икономика показва сила, в еврозоната се появиха първите признаци на възстановяване, а ниските цени на петрола стимулират търсенето, са казва в анализа на Economist Intelligence Unit.

Запасите от суровината в САЩ през миналата седмица, според анализаторите, са нараснали с 4 млн. барел до нов рекорд. В страната вече четвърта седмица стачкуват работниците от 12 преработвателни предприятия, или около 20 на сто от мощностите.

Източник: money.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини