От х:

Днес в x:

Катастрофирала шофьорка: Не даде мигач, но мислех, че ще завие

Две коли свариха да се ударят на детелината на Раковски и Васил Левски

Култово обяснение за катастрофата, която предизвика, даде хасковска шофьорка. Според Чонка причината да блъсне своята Астра в движещия се по пътя с предимство Опел Омега е, защото мислела, че другата кола се кани да завие. „Не даде мигач“, уточни Чонка, а после учудено допълни: „То не му и трябва, де“. Заради неправилното разчитане на мислите на колегата шофьор, тя продължила направо, пренебрегвайки очевидния обърнат триъгълник, който представлява знака Б2 - пропусни движещите се на пътя с предимство.

Инцидентът стана малко преди 10 часа на детелината на „Раковски“ и „Васил Левски“ на изхода за Димитровград. Васил тъкмо заредил на бензиностанция своята Омега и врътнал на кръговото, за да се върне обратно към града. Бил по пътя с предимство и смятал, че спокойно ще се спусне към Аско Деница и същинския булевард. Сметките му обаче били без Чонка. Тя идвала откъм гимназията по дървообработване и се канела да продължи по „Васил Левски“ на път за болницата. Там мъжът й бил на изследвания и тя бързала да си го прибере. Замислена за здравословните дертове на семейството, жената незнайно защо решила, че идващата й от ляво Омега ще продължи в същото направление след завой наляво и просто намалила, но без да спре. Именно ниската скорост предотвратила сериозни щети при сблъсъка. Астрата на Чонка е със счупен ляв мигач и леко огъната ламарина от същата страна. Опелът на Васил обаче бе пострадал по-сериозно, въпреки че мъжът отчаяно завъртял волана, за да избегне сблъсъка. Като цяло предницата на колата му бе изпотрошена, дори самият водач не бе сигурен дали тя остава в движение.

Половин час след сблъсъка засегнатите страни още чакаха КАТ, като прекарваха в дух на разбирателство минутите заедно. „Поне не ме напсува човекът“, облекчено въздъхна възрастната жена, която чистосърдечно си призна, че вината е изцяло нейна.

Г. Христов

Чонка решила че другата кола ще завива наляво и не спряла да я пропусне
Васил гледаше тъжно разбитата си предница, докато звънеше на пътна помощ
Инцидентът станал при липса на друго движение
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини