От х:

Днес в x:

Зам.-главния секретар Костов: за ДАНС в Смолян, за уволнения стар шеф и лансираната "смяна" на новия директор на ОД МВР

 Надявам се догодина колегите от териториалната дирекция Национална сигурност и постигнатите от тях резултати ми дадат възможност да ви отговоря и да презентирам тяхната работа с един по-хвалебствен стил “. Така зам.-главният секретар Георги Костов завоалирано отговори на журналистически въпрос каква е оценката му за оперативната работа на местната дирекция на ДАНС, след като се наложи разследването срещу кмета на Неделино Стоян Беширов и радикалните ислямисти в Старцево да се поеме от София.

Костов беше гост на отчета на дирекцията на МВР в областиня град за миналата година.

„Изразихме намерения да съдадем изключително благоприятна среда за работа на колегите от бившия сектор БОП, но се що се отнася до действията и предмета на дейност на ДАНС, най-коректно е да не се коментира в подобен формат“, отклони повече конкретика по въпроса.

Той обаче категорично отрече, че директорът на Областната дирекция на МВР в Смолян Николай Димов ще бъде сменен и, че той пристига в Смолян, за да оповести рокадата. Като доказателство за противното, Костов дори наблегна на набелязаните мерки за бъдещата работа в различни по-слаби звена на полицията, които сегашният директор Димов вече е планирал. Заради спад на регистрираните икономически престъпления, както и липсата на сериозни разкрития в незаконния дърводобив и дървенат амафия, Костов коментира, че има резерви и предизвикателства пред сегашния шеф Димов, но “той е амбициозен човек, планирал е много мерки и се надявам да отговори“.

 За дисциплинарното уволнение на бившия шеф Евгени Василев: "Всяко дисциплинарно уволнение на висш служител на МВР няма как да не е петно върху системата на МВР. Той е уволнен за конкретно дисциплирано нарушение, но не знам срещу него да е предизвикано наказателно преследване. Като част от професионалното ръководство, за мен е еобезпокоително да има областен директор с дисциплинарно наказание уволнение", кратко коментира заместник-главен секретар Костов. 

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини