От х:

Днес в x:

Какво не знаем за сутиена

Независимо в какъв стил се придържаме, дали сме ексцентрични или по-скоро класически настроени, има едно общо нещо във всеки женски гардероб – сутиенът.

Разнообразието в днешни дни е изключително голямо, но класическите модели в черно, бяло и беж трудно могат да бъдат изместени.

Всички знаем как да подбираме своето бельо спрямо мерки, модели и форми, съобразени в извивките и спецификите на тялото.

Уви, това далеч не е всичко – основата на всеки един силует крие своите малки тайни и интересни факти.

1. Всички размери са различни
Следната ситуация се е случвала на всяка една жена: Харесвате си даден модел сутиен, пасва ви перфектно, проверявате размера, но той не е същият в други магазини, модели и така нататък. Разликата в размера се получава, защото... величината при сутиените е много субективна.

Няма стандартен размер за номер на чашката и се оказва, че те са съвсем различни при всеки производител. Препоръчваме ви да се придържате към старомодния начин за пробване, отколкото да зависите изцяло от онлайн поръчки и магазини.

2. Удобството идва от гърба
Дори и да ви се струва странно, сигурността и липсата на разместване не идва от размера и формата на чашките. Точно обратното – гледайте закопчалката. Ако задната част на сутиена ви прилепва добре по гърба, без да стяга, това е добър знак. Ако има каквато и да е разлика, в последствие ще откриете, че или се размества, или ви причинява болка и протъркване.

3. Банелите не предизвикват рак
Широко разпространен е митът, че банелите са основната причина за появата на рак на гърдата. Това е един мит, който по никакъв начин не отговаря на истината.
Теорията е, че стегнатата и твърда част на сутиена непрестанно се впива в кожата и може да причини сериозни проблеми с лимфните възли. За всички тези слухове обаче, няма абсолютно никакви научни доказателства.

4. Няма проблем да спите със сутиен
Често попадаме в спор с приятелка, която твърди, че най-опасното нещо е да си легнете със сутиен. Всъщност, оказва се, че е даже точно обратното. Един от най-големите проблеми на жените с годините е гравитацията, а сутиенът оказва точно тази буквална „подкрепа“, от която се нуждаем.

Ако ви е удобно да спите със сутиен, няма никакъв проблем за организма. Единственият проблем, който може да имате е, ако моделът е твърде впит или оказва натиск. Вместо това, препоръчваме да се спрете на спортните сутиени, които са изцяло от меки материи и нямат банели или каквито и да е метални части.

5. Сутиенът има краен срок
Неписано правило е, че един и същи сутиен не трябва да се носи в два поредни дни. В противен случай, рискувате да се разтегнат меките части и ластиците и да се наложи да изхвърлите модела много по-рано, отколкото ви се иска.

Стандартно, времето в което е годен сутиенът ви за носене е между година и половина и две години. След този период, материите се отпускат и е нужна смяна.



Източник: az-jenata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини