От х:

Днес в x:

Годишен хороскоп за годината на Козата – част първа

Според китайския календар на 19 февруари започва годината на дървената коза/овца. Споделяме с вас първа част на годишния хороскоп за 2015 година.

Плъх
Родените в годините 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 са под знака на Плъха.

Не малко изпитания предстоят на родените под знака на Плъха в годината на Козата. Една от причините е, че Плъхът и Козата не са в много дружелюбни отношения. Другата причина е, че Плъхът е прибързан, прекалено директен и иска да получи всичко тук и сега. Неумението да реагира гъвкаво ще създава предпоставка за неприятности.
Ще ги предотврати, ако се научи да действа самостоятелно, да аргументира решенията си и да сдържа избухливия си нрав. Лесен начин, но ефективен, за да си спести както служебни, така и лични проблеми. Обнадеждаващо е, че Плъхът ще преживее няколко изключително приятни събития през втората половина от годината.

Любовният живот на Плъха ще е нещо като синусоида. Ще се редуват победи и разочарования, срещи и раздели, нова любов и разплата за стари грехове. В интерес на Плъха е да споделя чувствата си искрено и с уважение към партньора. Мимолетна връзка ще придобие огромно значение и ще се окаже единствена и незаменима.

Семейните Плъхове ще са в по-неблагоприятно положение, особено ако бракът е по-дълъг от 10 години. Препоръчително е да се разделите за известно време, да си отпочинете един от друг, да премислите плюсовете и минусите на съвместния си живот.

Ще установите, че или не можете един без друг, или че вече е крайно време всеки да тръгне по своя път. Козата ще помогне на онези Плъхове, които вярват в чувствата си и искат да запазят семейството на всяка цена. Те ще бъдат зарадвани с дете.

Що се отнася до бизнеса, то в тази област Плъхът трябва да прояви особено старание. Често ще се налага да доказва способностите си и трябва да се откаже от мисълта, че може да „лежи на стари лаври“.

За професионалния напредък на Плъха особено важни ще се окажат контактите и е желателно да ги поддържа старателно и настоятелно, но без да налага личното си мнение навсякъде и винаги. Плъхът трябва да приеме трудните задачи като изпитание за стабилността на позициите му.

Ако се отнася към задълженията си достатъчно сериозно и активно, то не само ще получава редовни приходи, но и ще напредне в йерархията. Колкото по-самостоятелно работи, толкова по-добре ще се справи.

В началото на годината доходите ви ще са нестабилни, предимно ниски. Често ще се налага да харчите от запасите. Въпреки затрудненията, не е желателно да търсите кредит от банка или заем от приятели. Намалете разходите, бъдете по-икономични. Няма да е приятно, но пък и не носи никакви рискове.

През втората половина на годината доходите на Плъха ще се повишат значително и ще са равномерни като постъпление. Точно тогава ще може да реализира набелязаните скъпи покупки.

Що се отнася до здравето, то сериозни грижи могат да създадат старите травми.
Различни счупвания, навяхвания, операции ще напомнят за себе си и е добре да реагирате незабавно. Също така бъдете предпазливи при работа с всякакъв вид уреди и механизми. Има голяма вероятност да си причините нови травми, което ще е не по-малко болезнено.

Бик
Родените в годините 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 са под знака на Бика.
Козата, това нежно и чувствително животно се слави с искрено приятелство към безапелационния и амбициозен Бик. Ако той продължи да е все така праволинеен и целенасочен, ако не си губи времето с глупости и не разпилява силите си, то няма основание да се страхува за благополучието си.

Важно е да си поставя цели, които си заслужават усилията. Ще получава нужната подкрепа в точния момент. Едва ли Бикът ще има достатъчно време за почивка, но за сметка на това пък ще има достатъчно разнообразна и приятна компания във всяка една свободна минута. При добра лична организация в края на годината Бикът ще може да се поздрави с постижения, които са си заслужавали усилията.

Потапяйки се в работа, на Бика едва ли ще му остане достатъчно време да мисли за любов. При семейните това ще е идеалният вариант, защото няма да се налага да доказват своята преданост и всеотдайност.

Конфликти може да избухнат, само ако показвате демонстративна липса на интерес към любимия човек, така че не допускайте да се стигне дотам. Що се отнася до несемейните, добре е да не отклоняват всяка покана за купон с приятели заради прословутата си заетост. Козата ще създаде достатъчно добри условия за начало на нова романтична връзка.

Бикът ще е изключително трудолюбив и работоспособен в годината на Козата. Също така целенасочен, организиран и изпълнителен. Ще има възможност да прояви лидерските си качества и да стабилизира позициите си. Работата на Бика ще е свързана с доста пътувания, но пък това ще е една възможност да съчетае работата с почивката, да си осигури разнообразие и да възстанови силите си.

Приходите на Бика ще са стабилни и постоянни, но и разходите няма да са за подценяване. Всъщност разходите ще са в по-голямата си част под формата на инвестиции, които рано или късно ще реализират добра възвръщаемост. Бикът ще има възможност да погаси старите си задължения, да отдели при необходимост средства за собственото си обучение, че да му останат и за развлечения.

Основен фактор за влошаване на здравословното състояние ще е преумората и свързаното с нея нервно напрежение. Бикът има лошия навик да чака до последно и на края не да отиде на лекар, а да го носят, което принципно не бива да се допуска.

При първите признаци на изтощение, поява на главоболие и световъртеж трябва да потърси квалифицирана помощ, а не да се тъпче с обезболяващи хапчета. А най-лесно ще предотврати неприятностите, ако си организира оптимален режим на труд, почивка и най-вече регулярен сън.

Тигър
Родените в годините 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 са под знака на Тигъра.

Тигърът е достолепен и Козата се отнася към него с уважение. При това те двамата обикновено обитават една и съща територия, което неминуемо предизвиква сблъсък на интереси. В интерес на Тигъра е да бъде сдържан в годината на Козата. Ще си спести доста неприятности. Тигърът трябва да положи старание и да се представи колкото е възможно по-добре, за да подобри качеството на живота си.

Както семейните, така и необвързаните Тигри ще имат доста възможности за създаване на нови любовни връзки. И ако за несемейните основната цел ще е сексът, то семейните ще търсят начин да удовлетворят егото си. Преценете добре дали си заслужава заради мимолетен флирт да слагате на карта изграденото до момента.

Професионалният напредък на Тигъра ще е съпроводен с доста затруднения. Ще е необходима добра организация и гъвкав подход, за да запази позициите си. Конкуренцията няма да е за подценяване и Тигърът трябва разумно да преценява възможностите си.

Да бъде готов за компромиси, за съвместна дейност и за допълнителни усилия, ако иска не просто да докаже професионализма, но и да повиши доходите си.

Идеите на Тигъра ще намерят привърженици, ако съумее да ги представи по подходящ начин. Спокойният тон, разбираемите аргументи и дружелюбната усмивка определено ще са сред задължителните условия за успешна комуникация.

Доходите ще са пряко свързани с умението на Тигъра да реагира светкавично на непрекъснато променящите се условия. Разходите ще са твърде променливи и на моменти ще се налага да се ползват част от запасите или дори банков кредит, но това е крайна мярка.

Преди да пристъпи към такова решение Тигърът трябва да прецени реално дали е в състояние да спази условията по договора.

Здравословните проблеми, доколкото ги има, ще са свързани предимно с липсата на режим за труд и почивка, недостатъчния сън и лошите хранителни навици на Тигъра. Възможно е да дадат отражение върху храносмилателната система и жлезите с вътрешна секреция. Не бива да се отлага консултацията с ендокринолог, последствията ще са твърде неприятни.

Заек
Родените в годините 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 са под знака на Заека. 

Животът на Заека в годината на Козата, условно казано, ще се раздели на два периода – преди настъпването на есента и след нея. В началото събитията ще се развиват с шеметна скорост, Заекът буквално ще се раздава на всички и за всичко.

Ще създаде нови запознанства, ще преживее вълнуващи емоции. Малко предпазливост в този момент няма да е излишна, защото ще се намерят и хора, готови да се възползват от добротата на Заека.

През втория период обстановката ще е по-спокойна, Заекът ще има възможност да отдъхне и да обмисли подходящ начин, чрез който да преодолее някои доста сериозни проблеми, свързани с личния живот.

Любовният и семеен живот на Заека в годината на Козата едва ли ще може да се нарече „безоблачен“. Напротив, ще е изпълнен с нелогични и на пръв поглед с нищо непредизвикани конфликти.

В интерес на Заека е да реагира спокойно и да се опита да разбере причините. Вероятно ще са свързани с неоснователна подозрителност у партньора, вследствие прекалената заетост на Заека. При необвързаните ситуацията ще е доста по-различна. В годината на Козата те може най-после да срещнат „личността на живота си“ и да успокоят емоциите.

В професионален план ситуацията е много интересна. Колкото са по-трудни поставените задачи, толкова по-лесно ще се справя и толкова по-бързо ще напредва. Заекът ще е много убедителен в годината на Козата и това ще му спечели съмишленици. В основата на всичко ще са решителните действия и творческият подход.

Финансовото състояние на Заека ще е пряко свързано с умението му да прави икономии. Колкото по-разумни и обосновани са разходите, толкова по-стабилни и регулярни ще са приходите.

Заекът ще си постави поне една цел, изискваща висока финансова наличност, като например покупка на имот, и ще ориентира усилията си в нейната реализация, като остави всички останали покупки на заден план.

Желателно е да избягва сблъсъците с държавната администрация, които може да предизвикат непредвидени разходи във вид на глоби, такси и други.

Заекът принципно е привърженик на здравословния начин на живот, което му осигурява стабилно здраве. Важен фактор в случая са превантивните мерки и профилактиката. За страдащите от хронични оплаквания е препоръчително да провеждат регулярни изследвания и да следят състоянието си грижливо, за да избегнат усложнения.

Източник: http://www.az-jenata.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини