От х:

Днес в x:

Извънземни изпратили топка с биологичен материал на Земята? (видео)

Милтън Уейнрайт, професор от Университета в Бъкингам, посветил над 10 години в анализ на микроорганизмите в космоса, изучава малка метална топка с биологичен материал, открита на близко разстояние от повърхността на Земята, пише "Дейли мейл".

Според професора и неговия екип топката е доказателство за извънземен живот. Учените изпратили в стратосферата балон за събиране на проби, привличащ микроскопични частици, които експертите проучват и анализират.

Уейнрайт твърди, че от вътрешността на металната топка, която е изработена от титан и ванадий, излязла гъста биологична течност. Има няколко теории за произхода на топката, а според едната става дума за сложен микроорганизъм, който е трябвало да създаде извънземните живота на Земята. Друга теория обяснява, че целта на топката е да зарази "земляните" с непознати болести, а третата е, че материалът е стигнали до Земята с комета.

Носителят на Нобелова награда за медицина сър Франсис Крик развива научно-фантастична теория, че това може би е "семето на живота". При сблъсъка си с балона топката е направила миниатюрен кратер, който според Уейнрайт е "миниатюрна версия" на големия кратер, образувал се след удара в Земята на астероида, убил динозаврите.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини