От х:

Днес в x:

„Левски“ се готви за 4 паралелки първолаци, отваря им вратите

Снимки: СОУ "Васил Левски"

СОУ „Васил Левски“ се готви за рекорден прием на нови ученици за последните 5 години - 4 паралелки с първолаци. Обичайният норматив е 3, а имаше години, когато и третата висеше под въпрос. Сега обаче интересът към школото е нараснал и се очаква наплив на мъници. От своя страна училището прави всичко възможно да ги предразположи - днес ръководството обяви ден на отворените врати за подготвителните групи на 3 детски градини - 3-та, 17-та и 18-та. „Васил Левски“ е от малкото училища, което не лимитира забавачките, които могат да изпращат децата си в него. Други школа ги посочват поименно и можеш да живееш на съседната улица, но ако градината ти е в друг район, нямаш шанс да уредиш детето си в близкото училище. Специално в първото хасковско училище подобни ограничения няма, всеки е добре дошъл. Днес това бяха 100 деца в градинска възраст, някои от които трябваше да пресекат половината град, само и само да видят училището с името на Апостола. Домакини станаха всички деца от третите и четвъртите класове, които влязоха в ролята на гидове за мъниците и досущ като едни малки учители им обясняваха какво се прави в училище, как се учи и колко е забавно. Този път истинските преподаватели бяха в ролята на помощници, които от своя страна също свикваха с бъдещите си ученици. От новата учебна година с първокласници ще се занимават учителките Нели Петрова, Паолина Станилова, Дарина Кирчева и Диана Владимирова.

В края на посещението цялата огромна група от малки и големи отиде във физкултурния салон, където заедно се забавляваха с вълшебник. Поне за децата от трите детски градини образованието е вече вълшебство. Записването в СОУ „Васил Левски“ е с обичаен график и продължава до 29-ти май.

Денят на отворените врати е част от мероприятията на „Левски“ по случай патронният празник на училището. Тази година се навършват 142 години от гибелта на Апостола на свободата. По този повод първото школо в Хасково е подготвило амбициозна програма, която включва почти всичките му възпитаници. Новостта в сравнение с предходни години е, че цял автобус дечурлига /50/ ще пътува на 19. 02. до Карлово, за да поднесе венци и цветя пред паметника на Левски в родния му град. Цветя ще засипят и паметника на Левски в двора на училището същия ден. 70 ученици ще се включат в общоградски рецитал за делото на Дякона, стотици други ще участват в многобройните конкурси и викторини за живота на най-българския /и според някои единствен/ герой. Победителите ще бъдат наградени на следващия ден в аулата на УНСС-Хасково. Там ще изслушат лекция на историка от София доцент Пенчев.

Г. Христов

Над 100 мъници от подготвителни групи изпълниха коридорите и стаите на най-старото хасковско училище
4-класниците лично помагаха на бъдещите си съученици
После всички отидоха на магически театър
Където ги забавляваше вълшебник
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини