От х:

Днес в x:

Атанасов: Сектор "Сигурност" беше даден на концесия на ДПС

"Зад кулисите беше именно тази сарайско-библиотекарската групировка, която има своите корени в "Мултигруп". Нейните представители в парламента са ДПС", коментира Атанас Атанасов, председател на комисията по вътрешна сигурност към Народно събрание, случая "Червеи" пред Нова телевизия.

"Нали си давате сметка кой контролираше на практика управлението на Орешарски. Това беше марионетно правителство на поставени лица", заяви Атанасов и добави, че сектор "Сигурност" е бил даден "на концесия" на Движението за права и свободи.

Темата за разработката "Червеи" започна, след като Атанасов обяви, че в нея са подслушвани протестиращи срещу кабинета "Орешарски". Прокуратурата заяви, че протестиращи не са подслушвани, но е имало незаконно използване на СРС - наблюдавана е автоматизираната информационна система на МВР за срок, надхвърлящ почти два пъти максималния възможен по закон.

Впоследствие шефът на бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков обяви, че председателят на Софийския градски съд Владимира Янева е магистратът, който е разписвал всички разрешения за използване на СРС по разработката "Червеи".

"Разбирам страховете на Бойко Борисов. Той публично заявява страх от това, че след такива промени опозицията може да скалъпи някой компромат, който да разклати властта. Свързвам това негово притеснение с излязлата вече публична информация, че са източени информационните системи", коментира Атанасов темата за смяната на шефовете на ДАНС и МВР.

"Чисто политически разсъждавайки, си мисля, че такъв тип поведение от страна на премиера е в изгода на Реформаторския блок. Колкото повече се задълбочава твърдението за колаборация между ГЕРБ и ДПС, толкова повече възможности се откриват пред Реформаторския блок. Това е в наша полза", заяви той.

"Един от политически приоми на Бойко Борисов за управление е по-добре лош мир, отколкото добра война. Той има такъв тип тактика да превзема крепостта с хитрост. Смятам, че сегашното му поведение не е толкова въпрос на страх, колкото тактика", каза Атанасов.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини