От х:

Днес в x:

Ако си насран, не чуруликай

Правителството отчете 100-те дни. Работата малко приличаше на казаното от Черномирдин навремето: „Общо взето, успехите не са много. Но главното е, че има правителство!”

Има. Трудно съставено и още по-трудно функциониращо, но има.

Във връзка с авиоинцидента на премиера в. „Банкеръ” пита какво би станало, ако случайно на смяна в този момент би се оказал съпругът на Цецка Цачева Румен Данговски, доскоро архитект на гробищата в Плевен, а от няколко дни назначен в Ръководство на въздушното движение. Примерно всички са болни и той е на пулта да приземява „Фалкон”-а. И до него дъщерята на Веско Маринов, също новопостъпил член на добре платения екип на РВД. Така ще ги приземят, че после никой няма да може да ги отземи. Ама то трябва да стане нещо такова, та да се научат на отговорност. А човек се учи на отговорност само на собствения си такова, иначе не се учи…

Министъра на енергетиката Теменужка Петкова разправя, че НЕК продала без търг 2,4 млн. мегаватчаса електроенергия на занижени цени. Това станало в периода септември - декември 2014 г., тоест при новата власт. Данните били изпратени в прокуратурата, за да се направи досъдебно разследване. Според енергийният специалист и търговец Георги Кадиев, щетата, нанесена на НЕК само от тези продажби, е към 25-30 млн. лв. Обаче те едва ли са само тези продажби. И паретата отиват при частните търговци на ток. Едни изключително паразитни посредници в енергетиката. Все наши хора. Ще реформират енергетиката, ама друг път! Да не са луди да си посягат на печалбата!

Между другото, вече щяло да се смята за престъпление укриването и изопачаването на факти за имущественото състояние в декларациите, които са длъжни да попълват държавните служители, в това число и депутатите. Защото досега не се смяташе за престъпление. Всеки си казваше колкото обича и нито някой го проверява, нито пък, ако го провери, има някаква санкция. Обаче както го казах, можете да си помислите, че от утре вече ще се брои за престъпление. Не, това се предвиждало в новата антикорупционна стратегия, изработена от вицепремиера Кунева, министъра на правосъдието Христо Иванов и зам.-министъра на вътрешните работи Филип Гунев в отговор на критичния доклад на ЕК. Но дали това предложение ще се приеме и кога ще влезе в сила, един Господ знае. А може и той да не знае. Защото за несъответствията между реалното имотно състояние и декларациите щял да следи нов орган, който тепърва щял да се създава. С една дума, дето се молел оня средновековен философ, Господи, направи ме добър, но не веднага… Първо ме направи богат.

Във връзка с провеждания конкурс за избор на шеф на Държавната агенцията за българите в чужбина (ДАБЧ) БГНЕС пише, че работата била предрешена. Конкурсът щял да бъде „спечелен” от Борис Вангелов Борисов, областен координатор на ВМРО за Велико Търново. Патриотите яко натискали Бойко за това назначение. Даже Каракачанов заплашвал, че правителството ще падне, ако това назначение не стане.

Цитирам БГНЕС: „Не е тайна, че съществува паспортната мафия с десетки хиляди лева дневен оборот. Известно е, че един от офисите за подобна дейност е в централата на ВМРО. Връзката на Каракачанов с въпросния посредник е доказвана многократно, защото лицето с инициали В. Я. присъства на всички прояви, които ВМРО организира в Смилево и Скопие... Според информация на свидетели, въпросното лице се явява информатор на македонските служби… Всъщност, партията на Каракачанов затваря своя обръч и създава монопол около процеса за придобиване на българско гражданство като овладя още една входна врата – Дирекция "Миграция" на МВР. Неин директор стана дългогодишният шофьор на Каракачанов Йотко Андреев.”

Интересното е как въпросният Борис Борисов ще спечели конкурса, като не отговаря на нито едно изискване. Например трябва да знае поне един език. А той явно е монолингвист, защото представил удостоверение за завършен на 9 януари 2015 г. краткосрочен курс по руски език. Това направо ме хвърли в джаза! И изобщо, „патриот е, душа дава…”

Ген. Атанас Атанасов написал на стената си във Фейсбук: „Заявявам категорично – Дачков е гнусен лъжец срещу добро заплащане!“ Явор Дачков отговори в същия диапазон: „Ето какво знам от Анелия Атанасова… Тя ми каза, че е била ужасно и неприятно изненадана когато намерила вкъщи документи с гриф „Строго секретно“ и сумата от $300 000 долара… Същата информация засякох от съвсем друг източник, който е публична личност. Анелия също така ми разказа, че Атанасов е обещал да прати пари за обучението на сина им в щатите. Парите, които постъпили от България в американския колеж били върнати от колежа, защото имало съмнение в произхода им. Оказало се, че са преведени от фирми на Славчо Христов, тогавашен спонсор на сформиращото се ДСБ…”

Как беше, ако си насран не чуруликай!

Навсякъде далавери, далавери…

Все повече се убеждавам, братя, че да живееш съвестно в такава среда е, както казваше един пич, „все едно да караш кола с натиснати спирачки.”

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини