От х:

Днес в x:

Дърво на влюбените "разцъфна" в Смолян и зарадва сърдечно обвързаните от всички възрасти

Дърво на влюбените зарадва десетки двойки в родопския град на 14 февруари. Младежите по-плахо се включиха в инициативата да напишат имената си редом до това на любимото момиче. Затова пък девойките ентусиазирано приеха идеята и с радост изписваха името си до това на "рицаря на сърцето им", за да го окачат на дървото в центъра на Смолян. Инициативата събра много сърчица с  имена или инициали, които само до 13 часа днес достигнаха до 35, а в кутията на доброволците имаше достатъчно за всички.

Идеята за любовната инициатива е на младежката организация към "Ротари клуб" в Смолян, които бяха подготвили 150 сърца.
На всеки час те се сменяха като караул и помагаха на двойките да изразят пред света чувствата си.
По обяд заварихме гимназистите от 10 клас на ПМГ "Васил Левски" Петър Манджуков и Росен Пенчеджиев. Момчетата споделиха, че младите са супер доволни, но останали изненадани, че към  посланието на Валентинското дърво се присъединили и не толкова пресни двойки.
Една от най-симпатичните идеи беше на зряла дама, кято написа името на дъщеря си и приятеля й, които живеят в Германия. Тя изпрати снимката на дървеното сърчице с техните имена от дървото в родния Смолян като подарък за празника и знак за нейната обич.
 
"Идеята е страхотна, прекрасно е да можеш да напишеш собственоръчно името си до това на любимата и да го оставиш на живото дърво, за да расте", възкликна усмихнат младеж, гледайки влюбено момичето до себе си. Двойката беше от Пловдив и заедно с приятели решили да се посетят Смолян точно в деня на двойния празник 14 февруари. 
Времето беше чудесно, пешеходната улица беше пълна с хора и дори отричащите Свети Валентин с усмивка планираха къде и как да опитат от най-хубавото вино.
 
 

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини