От х:

Днес в x:

Хасковлийка в състезание за изследовател на National Geographic

снимки:Антония Костова, личен архив

Хасковлийка се пробва за място на изследовател в проект на National Geographic Channel за България.

37-годишната Антония Костова е направила свой профил в платформата на конкурса и е пуснала снимки преди ден.

Тя е завършила специалност реклама в НБУ, в момента работи като ръководител по транспортната дейност в една от най-големите местни строителни фирми.

Тони не е професионален фотограф, но голямата й страст са пътуванията и предизвикателството да показва света наоколо, чрез запечатаните през фотообектива й мигове.

Нямам претенции, но имам мечти“, така мотивира участието си Антония Костова в конкурса.

Според формата от всички, подали свои фотоси в платформата до 19 февруари, чрез онлайн гласуване ще бъдат избрани само 30.

Те ще бъдат поканени на интервю, след което петчленно жури от Explore Bulgaria ще избере шестимата нови изследователи за 2015 година.

Explore Bulgaria е проект на National Geographic и се провежда за втора поредна година.

Има за цел да представи популярните и по-непознати, но не по малко красиви кътчета на България, уникалната й природа и история. И всичко това ще се случи през погледа на изследователите на National Geographic Channel България. С тяхна помощ ще бъдат заснети шест 22- минутни епизода. Всеки от избраните шестима нови изследователи ще участва в един от тези шест епизода, разясняват организаторите. Самите серии пък са хибриден формат между документализъм и реалити. Те ще бъдат излъчвани в прайтайма на NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL БЪЛГАРИЯ.

Самият конкурс всъщност е голямо предизвикателство, защото всеки участник още в първата му фаза трябва да е наясно през какво ще мине, ако бъде избран за един от шестимата нови изследователи на проекта.

Най-интересното е, че при заснемането до избраните дестинации за снимки, екипът ще достига по специфичен спрямо разположението на обекта начин-чрез колоездене, гмуркане, офроуд шофиране или катерене.

Така че в крайна сметка конкурсът, в който Тони Костова участва, не е просто поредното състезание на красиви фотоси, а стремеж към едно истинско приключение.

 

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини