От х:

Днес в x:

Раят изтрая в Хасково само месец, горивата скочиха с 20 ст.

Горивата отново прескочиха траницата от 2 лв

Точно преди месец горивата в Хасково удариха 4 годишния си минимум, като се смъкнаха до невероятните 190 стотинки за дизел, а масовия бензин А95 слезе дори до 1.82. Случилото се бе обявено за „рай“ от изтерзаните шофьори, които пълнеха на поразия резервоари. Нещата се върнаха малко като в добрите стари времена, когато повечето само дето не ходеха и до тоалетната с кола. Прогнозите бяха, че хубавите времена ще приключат в началото на лятото и горивата отново ще пробият психологическата бариера от 2 лв.

Хасково може да върви след другите за всичко /заплати, работа и тн./, но за поскъпването е в челните редици. Много преди прогнозния срок горивата се завърнаха към нивата отпреди евтината ера. На някои от най-масовите бензиностанции дизел и бензин се търгуваха по 2.04 лв за литър. Всъщност нафтата почти повсеместно се предлага на 2.02-2.04, а бензинът още се помайва около 1.99. Има и „заблудени“, които продават с две до четири стотинки надолу, а едни най-“будали“ си упорстват на 1.90 за литър. Дизелът там е 1.89.

Любопитно е, че някои магазини, при това хранителни, бързо си намериха основание да вдигнат цените на част от стоките си, макар и минимално. Не че по време на поевтиняването ги свалиха. Някои закуски и пакетирани стоки вече пораснаха с 5-10 до 20 стотинки, като оправданието бе, че така им ги сервирали дистрибуторите, зависими повече от всеки друг от цената на горивото. Според бензинаджии, поискали да останат анонимни, поскъпването ще продължи, макар че ще бъде незабележимо-с по 1-2 стотинки през ден или през няколко. Очаквало се в следващия месец/месеци горивата да се закотвят на устойчиви цени от 2.20-2.25 на литър.

Евтинийката продължава само за автогаза. Той си се движи между 75 и 82 стотинки, като само на изолирани места се предлагаше на 89-90.

За отбелязване е че в съседните нам областни центрове бензинът е още под 1.90 а дизел се намира лесно под 2 лв. Иначе поскъпването е налично из цялата страна.

Г.Христов

Бенцина още се помайва на 1.99
Газта както е видно си е евтинийка
По правило евтиния газ се комбинира с по-скъпи други горива
...и обратно
С изключение на местата, където всичко е евтино
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини