От х:

Днес в x:

Ротари дари усмивки на децата в дом „Усмивка”

Подаръци за ученолюбивите

Кърджалийката Сибел Таксирова и членове на Ротари движението в Кърджали за пореден път дариха усмивки на децата от Центъра за настаняване от семеен тип в квартал Гледка,известен като дом „Усмивка”.По инициатива на президента на Ротари клуб- Кърджали Наталия Пачилова ротарианци посетиха дома,където са чести гости.Те бяха посрещнати от децата,които се скупчиха на входа,за да приветстват  ротарианците.

Сибел Таксирова донесе на децата нови спортни комплекти и маратонки. Предварително бе проучено какви са нуждите на всяко от единадесетте деца, които обитават дома. Сибел вече е правила дарения за Защитеното жилище на Пазара. Тя е осигурявала и лакомства за децата за Центъра за настаняване от семеен тип и защитените жилища в Кърджали за новогодишните празници. Сибел Таксирова за пореден път участва в проява на Ротари клуб. Тя е дъщеря на бизнесмена и ротарианец  Александър Елинов-Садък.

  Ротарианците пък са първите дарители на Дом „Усмивка”. Директорката на дома Йорданка Дукова посочи,че още с отварянето му Ротари клуб е подарил дивани,учебници,учебни пособия, дрехи за децата.

 При нас в центъра отново са наши приятели. Те отвориха сърцата си за нашите деца. Дареното досега се използва с радост от момчетата и момичетата. Те станаха приятели с младите ротарианци. Благодарим за това,че първи се отзовахте и помагате .Дарявате усмивки на Дом „Усмивка”,подчерта Дукова.

 Идваме с удоволствие в дома и вече станахме приятели с децата.Радостното е че младите ротарианци от Интеракт, приеха присърце грижата за новите си приятели. Ние ще помагаме децата от този дом да излязат образовани,за да могат по лесно да навлязат в реалния живот, сподели Наталия Пачилова.Тя похвали Снежана и Йълдъз за усилията ,които полагат в училище.

 Младите ротарианци от Интеракт бяха донесли плодове за децата. Те им помогнаха да си обуят новите маратонки. Разказаха им как се става отличник в училище.

 Йълдъз изпя песен на благодарност.

Единственият, който се дърпаше за подаръците бе Коста. Той бе засрамен,че не ходил редовно на училище и не заслужавал подаръка.

Георги Кулов

Визитата
Посрещането
Подаръците
Грамота за дарителката
Младите ротарианци помагат на децата от дома да пробват подаръците
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини