От х:

Днес в x:

Канадец изкачи замръзналия Ниагарски водопад (видео)

Световноизвестният алпинист Уил Гад е първият човек, който успя да се изкачи по замръзналия Ниагарски водопад. Успешният експеримент е бил направен още във вторник, но се съобщава за него едва в петък.

Изкачването по ледените стени на водопада е отнело почти един час на 47-годишният канадец. „От мощта, с която пада водата, просто притаяваш дъх и започваш да се чувстваш много малък пред лицето на стихията. Такова чувство никога преди не съм изпитвал”, споделя Гад, който е покорил и връх Килиманджаро в Африка.

Подготовката за покоряването на Ниагарския водопад е отнело около месец. Най-сложното е било да се получи разрешение от властите за изпълнението на подобен трик. По принцип канадските и американски власти отхвърлят молби за провеждането във водопада на различни „атракциони”, но за Гад е направено изключение. Алпинистът разказва, че Ниагара не е била напълно замръзнала и буквално на една ръка разстояние от мястото, където се е изкачвал, е текла вода.

Ниагарският водопад е най-могъщия в Северна Америка. Височината, от която пада водата, е 52 метра, а мощността е 1833 кубически метра в секунда. Това е една от най-популярните туристически атракции в Америка. Годишно Ниагарския водопад бива посещаван от 8-10 милиона туристи.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини