От х:

Днес в x:

Вълчанов се върна на бял кон начело на БАБХ-Хасково

Д-р Христо Вълчанов се връща на бял кон

Уволненият преди година и половина шеф нахасковската Агенция по храните д-р Христо Вълчанов се връща на бял кон начело на структурата. На 20-ти януари тази година ВАС окончателно се е произнесълза неправомерността на уволнението на Вълчанов и го възстановява на работа. Това трябва да се случи в 14 дневен срок. Според неофициална информация, дори в момента се извършва предаването на мястото от досегашния шеф Кирил Делчев на стария нов началник. При всички положения процедурата трябва да е завършена до 3-ти февруари.

Опитът за връзка с главните герои в точелият се с години сериал, не даде никакви резултати. Д-р Вълчанов не отговаря на досега известните на медиите мобилни номера. Съобразно обичая си, все още действащият началник Делчев не вдига телефона, ако и да е служебен. Запитването към пресцентъра на БАБХ в София доведе до отговор който е нито да нито не и обяснението че всяка информация трябва да бъде съгласувана с началниците, които точно в този момент били заети с нещо друго и по-важно.

Д-р Христо Вълчанов бе уволнен на 17-ти юли 2013 година с официален мотив неизпълнение решение на съда. Ставаше дума за съдебна битка между БАБХ Хасково и затворения от тях месарски цех Матев в Хасково. Въпреки че проверките, включително и от София, показаха много нередности, собственикът на цеха спечели делото в съда и задължи БАБХ да му отворят производственото предприятие, както и да изплатят обезщетения.

След уволнението на Вълчанов започна истинска драма със заемането на поста. На два пъти за там се пробваше бившия кмет на Любимец Янко Кючуков, но меракът му не се материализира, отчасти и затова, че по това време бе разследван от прокуратурата. След няколко временни началника и няколко отказа от познати политически лица, конюктурата стигна до консенсус относно агрономът Кирил Делчев, който по това време работеше в системата на БАБХ на Българо-турската граница.

п.п. Час и половина след публикуването на материала от пресцентъра на БАБХ се свързаха с Haskovo.net за да потвърдят вече знаещото се. От днес Вълчанов приема службата, по решение на съда. "Няма да спорим с решението на съда, нито сме предвидили други мерки. За нас то е окончателно и началникът на Агенцията по храните в Хасково се казва Христо Вълчанов". От БАБХ отказаха да говорят за структурните промени в хасковското си звено, нито какво ще се случва с настоящият избран след конкурс началник Кирил Делчев. 

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Т
    т
    22 -13
    13:59, 30 яну 2015

    Голяма новина! Голям праз, като се е върнал Вълчанов в БАБХ!И какво от това?!?!Простотии! Делянчо Добрев докато си уреди братовчедите и съпартийците на работа, ще мине време.Адвокат Захариева, Вие в ролята на съветник на Делян Добрев го подвеждате!Трябваше да започнете от МВР, следвано от : Областна управа;НОИ ; държавните агенции; карайте ги наред, какъв е тоя хаос!
  • 2
    Съ
    сън
    17 -16
    15:07, 30 яну 2015
    не ти се нрави, защото не е селски простак?
Последни новини