От х:

Днес в x:

Досъдебно производство за незаконна сеч, съмняват се във фирма близка до ДПС

Мобилен екип на Горското в Момчилград констатира незаконната сеч

Досъдебно производство е образувано за незаконна сеч по трасе на далекопровед на EVN в Джебелско. Под жиците е изсечана 13 плътни кубически метра дървесина, като част от нея е извозена.Бракониерството е станало без разрешение на Горското в Момчилград.За нарушението на закона са сигнализирани МВР и прокуратурата.

Досъдебното производство ще докаже,кой е изсякъл незаконно дървесината.По наша информация за просеките под далекопроводите на ЕVN се грижи смолянската фирма „Красин“. Тя има договор с електроразпределителното дружество. Неин подизпълнител в Кърджалийско е фирма „Бори“ на бившия зам.-кмет на Кирково Асен Палов. Това сподели за Кърджали бг вести шефът на Горското в Момчилград Светла Тенева. Тя каза,че проблем за разследването е , че секачите не са хванати на място.

Според Добромир Добрев началник отдел „Контрол на дейностите на териториалните поделения“в Пловдив нарушениеито е извършено по време на старото ръководство на Горското в Момчилград. За него трябва да се търси отговорност на бившия шеф Айхан Мюмюн. Той държал в напрежение хората си. Всеки месец искал одобрение на ново щатно разписание, което ги лишавало от мотивация за работа, защото му позволявало да се разделя с неудобни служители.

Светла Тенева обясни, че ще се обръща в бъдеще голямо внимание на просеките под далекопроводите .Кърджали е пожароаопасен регион, заради гористите местности и възможност за досег с далекопроводите, по които тече ток. Тенева поясни ,че Горското стопанство в Момчилград отговаря за два участъка:Момчилград и Джебел. В него работят 28 служители от които 17 горски стражари. За миналата година са извършени 685 проверки на моторни превозни средства за незаконен транспорт на дървесина,ловци и ловни обекти. Констатирани са 94 нарушения и са съставени 90 акта. За извършенти нарушения няма задържани превозни средства.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини