От х:

Днес в x:

Горските с екипи за бързо реагиране,спипаха камион с нелегална дървесина на сп.Джебел

Наскоро съдадения мобилен екип от лесовъди от Горско стопанство Момчилград спипа вчера камион превозващ недекларирана дървесина.М обилната група е засекла нарушителят при спирка „Джебел“.Дървесината ще бъде конфискувана,а срещу фирмата -собственик на камиона започва досъдебно производство.

Според шефката на Горското в Момчилград Светла Тенева количеството дървесина в камиона не отговаря на описаното в превозния билет, който съпътства товара.

От създаването на мобилната група на 4 декември 2014 г. до 25 януари 2015 г. са извършени 152 проверки на моторни превозни средства и са съставени 4 акта за нарушения, като е заловена дървесина за огрев.Проверени са и 42 ловци.

Днес да инспектира мобилните групи в Кърджали бе Добромир Добрев ,началник отдел контрол на дейностите на териториалните поделения. Той сподели за Кърджали бг вести,че по идея на министерството на земеделието и храните към които е Държавната агенция по горите са създадени в края на миналата година мобилни екипи за контрол. Към Централно-южното държавно предприятие със седалище Смолян, в което влизат и Източните Родопи има 38 мобилни двойки.Те са към 36 териториални поделениия.Групите се създават след котстатация в министерството, че досегашната охрана на горите не е достатъчно добра.Н асърчават се проверките от два екипа ,за да се избегнат договорки между нарушители и горски служители. Групите са на разположение през цялото денонощие.

Светла Тенева поясни,че групата в Момчилград еокомплектована с високопроходима техника, оръжие,стоппалки,за да се бори ефективно с нарушителите.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини