От х:

Днес в x:

2015 г. - и дрехите поумняват

През 2015 г. умните аксесоари ще направят нов опит да спечелят потребителите. За разлика от 2014 г. обаче, този път производителите нямат грандиозни очаквания, че всички ще започнат да носят умни часовници и очила.

Вместо това компаниите се съсредоточават върху развитието на устройствата и добавянето на повече функции. Това постепенно ще привлече вниманието и на потребителите.

Засега производителите ще се насочат към умните часовници и гривни. Health Research Institute очаква особен интерес да има към аксесоарите, които се фокусират върху здравето. Според института интерес има и от страна на лекарите, които виждат този тип джаджи като по-лесен и удобен начин да следят здравето на пациентите си.

Според Gartner умните часовници ще са най-популярни. След това ще са гривните.

Анализаторите обаче очакват и раждането на нова категория - умни дрехи. В тях ще има сензори, които също ще могат да следят здравните показатели в различни точки на тялото. Освен това ще могат да се вплитат допълнителни модули, като GPS например, което ще е полезно за спортисти и велосипедисти да следят скоростта и посоката на движение.

Поумняването на дрехите ще включва и проекти като LikeAGlove. Това ще е умна дреха, която може да се носи у дома например и автоматично ще измерва всички мерки на тялото. Така поръчването на правилни размер по интернет вече няма да е мистерия.

Synapse Dress пък е умна рокля, която използва чипа Edison на Intel. Тя има вградени диоди и камера. Чрез тях може да се създават различни дизайни, които да се променят в реално време.

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини