От х:

Днес в x:

196 забременили непълнолетни, нито един в затвора

Феноменът не е от вчера-през 2011 г. 17-годишна ученичка от Тополовград стана мама, естествено с нейно съгласие


196 малолетни и непълнолетни момичета са родили деца през 2014-та година, съобщиха социалните. 176 случая са подадени на прокуратурата, понеже мъж, правещ секс с непълнолетна подлежи на наказателно преследване. Случаите се водят за блудство, но както се оказва, те са в „традициите на етноса“ и, разбира се, са по взаимно съгласие. Почти куриозно, единственият видим резултат от разследването на държавата е нарастналия брой сватби при ромите. По закон при навършване на 16 години ромката спокойно може да се задоми, ако родителите й нямат нищо против. А те нямат. В такива случаи прокурорското разследване се преустановява. Дори и когато продължи обаче, обикновените присъди са пробация. Реално наказан няма. Все пак поне на книга има 33 съдебни решения.

Всички деца, родени от деца, са дадени на биологичните родители, след като социалните се убеждават, че родата ще помага в отглеждането. За нито едно от децата не е преценено, че е в риск, че да се отнеме от държавата. Така активът /какъвто за ромите са децата/ остава у семействата на невръстните родилки. Единствената все пак реална санкция е, че на станабата баба майка на невръстната родилка, и се спират детските. Иначе поне по закон се дължат детски надбавки както за ненавършилата 18 години млада мама, така и за нейното новородено. За отбелязване е, че рестрикцията се прилага в Хасково, но в други региони детските се изплащат и на майката и на бабата.

Има забременени на 14 години, но най-малката родилка все пак е на 15 конкретизираха социалните.

Най-много на малки налитат в Димитровград, но в интерес на истината към тамошната дирекция е и община Симеоновград, откъдето идва по-голямата част от 63-те невръстни родилки. На глава от населението обаче №1 е Свиленград, който е обединен с Любимец - 62 малки майки. Населението на южните общини обаче е близо 2 пъти по-малко от това на „северните“ първенци. Хасково и Минерални бани се отчитат с 34 случая, а Харманли и Стамболово с 27.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Аа
    ааааааааааа
    1 -4
    22:18, 29 яну 2015
    Всъщност, по закон е забранен сексът на пълнолетни с лица под 14 години. Ако са на 14 и е по взаимно съгласие, без упойващи вещества и участниците съзнават какво вършат - няма закононарушение.
Последни новини