От х:

Днес в x:

Затягат се мерките за сигурност в училищата

Със заповед до директорите на регионалните инспекторати министърът на образованието Тодор Танев е разпоредил да се затегне сигурността в училищата. Сред конкретните разписания до училищните директори е проверка на багажа на всички посетители, скенери по входовете на училищата и записване на всеки посетител. Охранителите пък се задължават да обхождат сградите и дворовете и да следят всички външни лица, влезли на територията на училищата.

Специално внимание трябва да се обръща на оставени без надзор чанти, куфарчета и пакети, да се направи инспекция на вентилационните и асансьорните шахти. Всички коридори трябва да се разчистят от предмети, които биха попречили на лесната и бърза евентуална евакуация.

Конкретни причини за новите мерки не са посочени в заповедта, а до 27 януари всички училищни директори трябва да са внесли до шефовете на инспекторатите доклад за въведените мерки по безопасността.

По неофициална информация тревогите на Тодор Танев не са свързани със скорошните атентати във Франция, а със случай в бургаското село Дебелт, при който осмокласник изнасилил петокласник в училищната тоалетна, отбелязва вестник "Стандарт". Работещите в училището са знаели за инцидента, но са го неглижирали. Самото момче е споделило с ресурсния си учител веднага след изнасилването, който е сигнализирал директора, че има някакъв проблем. Той обаче не е уведомил Регионалния инспекторат по образованието.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини