От х:

Днес в x:

Обсъдиха средствата за издръжка на училищата в Момчилград

На работна среща с директорите на училищата, организирана от Община Момчилград бе обсъдена формулата за разпределение на средствата за училищата по единни разходни стандарти за 2015 г.

От отдел „Хуманитарни дейности“ уточниха, окончателният вариант на формулата е съобразен с направените от директорите на учебните заведения предложения и предишни обсъждания.

„За нас е важно заедно с директорите да намерим общият път за издръжката на училищата. Убеден съм, че при разпределението на средствата се гарантира нормалната дейност на всички учебни заведения. В никакъв случай няма да оставим никое училище на произвола“, заяви кметът на община Момчилград Акиф Акиф.

Градоначалникът даде за пример състоянието на общинската МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“, която през 2011 г. бе в ръба на фалита, а вече се издържа от собствени приходи. Той отбеляза, че при необходимост, общинска администрация ще предприеме необходимите мерки и за заздравяването на учебни заведения, изпитващи бюджетни финансови проблем

От ръководството на община Момчилград увериха директорите на училищата, че ще пренесат мненията и препоръките им относно учебната дейност на следващото заседание на Националното сдружение на общините

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини