От х:

Днес в x:

Родители отново се обявиха против задължителните ваксини

Против задължителните ваксини по детския имунизационен календар се обявиха пациентски организации и родители. В отворено писмо, адресирано до отговорните институции, от пациентски организации „Заедно с теб” настояват детските имунизации у нас да са доброволни.

От организацията посочват, че много родители съобщават за нежелани реакции при децата след поставяне на ваксини. За съжаление по темата нямало никакви ясни позиции нито от Министерство на здравеопазването, нито от експертите, нито от фирмите-производители.

Позицията на пациентските организации е провокирана от подписка за преминаване към доброволен избор за ваксинация, която е организирана във Facebook от млади родители.

„Силно съм впечатлена от факта, че тази подписка за пет дни събра над 3000 подписа от родители, подкрепящи свободния избор на ваксини”, посочва председателят на организациите Пенка Георгиева.

Оказва се, че ако при нас задължителните ваксини при децата са девет, то във Франция, например, са едва три на брой. Родителите и организациите се надяват с подписката си да предизвикат обществен дебат по темата.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини