От х:

Днес в x:

КАТ си иска по друг начин, тарифата без промяна

На канала за регистрация и идентификация на автомобили тарифата е същата

КАТ не променя тарифата за регистрация на нов автомобил, цените си остават същите. Променя се само основанието, на което ще се събират тези пари. Това заяви за Haskovo.net Виктор Атанасов - началник на отдела за регистрация на автомобили в КАТ Хасково. Безпокойството на гражданите бе във връзка с новите талони на колите и тиражираната като „промяна“ в таксите за регистрация. Промяна има, но тя е на хартия и не бърка в джоба на новия собственик на МПС.

Самото основание, на което полицията ни прибира парите за регистрация, се трансформира от „такса регистрация“ и „Право на ползване“ в „монтаж на регтабела“ и „издаване на заявление“, уточни Атанасов. Не е ясно на кого и за какво му е тази промяна, но тя засяга само автомобилите, преминаващи през идентификация. С други думи ако си купите кола от хасковлия и си живеете в Хасково, не ви е необходимо въобще да мислите за смяна на регистрационната табела и дали ще ви я „монтират“ или „таксуват“, защото пари не се изискват. Ако трябва обаче да смените номера си, дължите на държавата толкова, колкото сте дължали миналата и по миналата година. А именно - регистрация на нова кола 41.92 лв, транзитни номера - 25.92, регистрация на мотоциклет – 28.80, на мотопед – 24.60 лв.

Единствено ако искате заявление за бракуване на стар автомобил или пускане в движение на нова кола, дължите 2 лв. административна такса, която до момента не се събираше, уточни Виктор Атанасов.

Въпросът с таксите вълнува между 70 и 100 хасковлии, които на ден преминават през КАТ да си регистрират колите. Само за миналата година броят на новорегистрираните автомобили в региона нарасна с внушителните 14 104. По все така тесните улици на Хасково и градовете в областта пък вече се движат цели цели 135 860 коли. Това е с над една четвърт повече от засечените през 2009-та година, когато МПС-тата в областта бяха малко над 105 хиляди.

Г.Христов

Променя се само основанието по което КАТ иска парите
Допълнителна такса от два лева има само при бракуването на коли
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини