От х:

Днес в x:

От последна спирка Хасково „Маршрутка“ тръгва към първата си

Цяла плеяда от популярни актьори пристигнаха късно снощи в Хасково, за да вземат участие във възстановката на култовата пиеса на режисьора Пламен Масларов „Маршрутка“.

Тончо Токмакчиев, Дидо Мaчев, Мария Статулова, Катерина Евро, Стефан Денолюбов, Кирил Ефремов, Богдан Казанджиев са вече на линия и направиха първата си репетиция. В Хасково е и сценографката Татяна Димова.

За възстановката ги събра авторът на пиесата и настоящ драматург и директор на местния театър Елин Рахнев. Той посвещава работата на екипа освен на паметта на режисьора Пламен Масларов, който си отиде от този свят през 2010 година, така и на година от кончината на един от най-близките си приятели -художникът Кольо Карамфилов, който заедно с Димова работи върху сценографията и костюмите на пиесата.

Любопитен факт е, че след 4 години пред пълни зали между 2006 г, когато е създадена, до 20011 година, когато се изиграе за последно „Маршрутка“ спира именно в Хасково.

Сега турът й тръгва отново от хасковска сцена, което прави Хасково специално за тази постановка, смята Елин Рахнев.

Екипът има само пет дни, за да „излъска“ новия вариант на култовата пиеса.

Леки промени в текста ще дадат отзувк и на темите от днес , разказа Рахнев. Като цяло обаче духът, привнесен от Пламен Масларов ще бъде запазен.

Маршрутка“ потегля от 19 ч. в петък, на 30-ти януари. Още от сега обаче вече има подадени спирки в афишите на всички големи театри в страната.

 

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини