От х:

Днес в x:

Пияни къртят огради и светофари на Авеню

Две коли нацелиха светофар и ограда на кръстовището до Авеню

Двама пияни хасковлии си го изкараха на ограда на култовото кръстовище на „Дунав“ и „Кирил и Методий“ до магазин Авеню. Там заиграни шофьори редовно къртеха многострадална ограда от горния край на кръстовището. Предвид факта, че писналия му собственик я изгради с железобетон, този път джигитите се насочиха към стар каменно-тухлен дувар от долната част на кръстопътя. Засечката на две коли и стена е станало половин час след полунощ на събота срещу неделя. В карамбола са пострадали и два светофара.

Причината за инцидента е традиционна за това кръстовище-отнемане на предимство. При липсващ или мигащ жълто светофар, предимството е на улица „Дунав“. Водач на Форд Галакси по „Кирил и Методий“ обаче очевидно не е знаел това или не е познавал обърнатия надолу триъгълник, който представлява знак Б1 :„пропусни движещите се на пътя с предимство“. С предимство е било БМВ идващо откъм Авеню. При навлизането му в кръстовището Галаксито го засича под прав ъгъл и го хвърля върху светофара и ниската каменна стена. Като по-умна тя отстъпила, а светофара взел солиден наклон спрямо земята. Активираният еърбег отървал 34-годишния водач на бавареца от по-сериозна травма от получения счупен нос. Виновният 43-годишен шофьор на форда се отървал без поражения.

След теста с дрегер обаче се оказало, че и двамата са виновни. Галаксито било насмукано до 1.32 промила, а потърпевшото БМВ било сръбнало само до 0.9. Все пак повечето глоби ще плаща Форда, който е отнел предимство, отделно, че веселите молекули в кръвта му са над криминалната граница от 1.2 промила. По случая е образувано и досъдебно производство.

Г.Христов

Каменният зид е поизкъртен, тухлите по-надолу се държат само от телената ограда
Многосъбаряната ограда този път е непокътната. Само светофара до нея е леко наклонен
При липсата на светофар, пътуващите по трасето на таксито трябва да чакат всички от Дунав
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ем
    Емил
    35 -4
    13:50, 26 яну 2015
    Този стопанин ако си бе застрахова оградата щеше вече да е милионер,та те я събарят вече 100-ти сигурно.....
    • То
      точен
      14 -7
      16:19, 26 яну 2015
      Кажи къде си спираш застрахованата кола и кой номер е и аз ще ти помогна да станеш милионер.
  • 2
    Sy
    sysad_1422277347
    20 -2
    14:57, 26 яну 2015
    Трябва ли да загине човек на това кръстовище за да разбере някой, че това кръстовище е неправилно регулирано. За водачите които се движат по "Св. Кирил и Методий" посока центъра няма никаква видимост към сфетофара и пътните знаци. Днес най сетне отрязаха дървото пред сфетофара!
  • 3
    No
    NoAnony
    6 0
    15:46, 26 яну 2015
    След второто събаряне, нямаше да искат да му я застраховат.
  • 4
    Ца
    цар алкохол
    16 0
    16:52, 26 яну 2015
    Ако не е алкохола, не ще да е така. Но те и трезви карат като пияни. Преди години, когато дисциплината беше по строга, също карахме пийнали, но някак си се пазехме едни други. Сега най младите са като на панаира с блъскащите колички.
  • 5
    Go
    go6o toploto
    9 -3
    17:16, 26 яну 2015
    daite ima po 100 godini i im vzemete knijkite zavinagi na te piqni kaskadjori
  • 6
    Ми
    Милен
    15 -1
    17:19, 26 яну 2015
    Трябва да се сложат легнали полицаи от всички краища та да се минава бавно... то да те е страх и на зелено да минеш през това кръстовище...
  • 7
    :(
    :(
    2 0
    23:15, 26 яну 2015
    до съдебнодело и по една студена вода! И до следващото ПТП! До кога? На дунав умряха двама за 3 дни .... И отново нищо ... Все надолу, браво браво
Последни новини