От х:

Днес в x:

Граждани "влизат" в управлението със свои законопроекти

10 хиляди българи ще могат да предлагат законопроекти на Министерския съвет или Народното събрание. Въвеждането на механизма за провеждане на европейска гражданска инициатива и на национално ниво е заложено в управленската програма на кабинета, публикувана в сайта. Това е една от мерките за засилване на прякото участие на гражданите в управлението на страната.

Предвижда се и създаване на обществени съвети и консултативни комисии с ефективно гражданско участие в държавните регулатори.

Кабинетът “Борисов” е заложил като свой приоритет и засилване на прякото участие на гражданите при вземане на решения на местно ниво чрез облекчаване на условията и реда за провеждане на местни референдуми.

В частта за сигурността пък е предвидено формирането на аналитичен и координационен център по национална сигурност към МС. Ще се разработва модел за киберотбрана като основа за подготовка на национална стратегия за киберсигурност.

На ГКПП Капитан Андреево ще бъде изграден контактен център за полицейско и митническо сътрудничество между България и Турция по повод миграционния поток. Това ще бъде регламентирано с подписването и ратифицирането на споразумението между двете страни.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини