От х:

Днес в x:

Мъри пребори Григор Димитров е на 1/4-финал

Анди Мъри измъкна много трудна победа срещу Григор Димитров и се класира за 1/4-финалите на откритото на Австралия.

В двубой, който завърши след полунощ в Мелбърн, трикратният финалист спечели 6:4, 6:7 (5:7), 6:3, 7:5. Мачът продължи 3,32 ч, а съперник на Мъри ще бъде 19-годишният представител на домакините Ник Кириос.

Българинът започна отлично, но това се оказа недостатъчно, за да спечели първия сет.
На централния корт "Род Лейвър арена" най-добрият български тенисист направи ранен пробив и водеше 3:0. Шотландецът обаче успя да се върне в сета. Нещо повече, проби за 5:4 и при свой сервис поведе в сетовете - 6:4.

В началото на втората част Мъри поведе с пробив, Димитров успя да го върне, но при 6:5 трикратният финалист в този турнир от "Големият шлем" имаше сервиса. Точно на брейкбол шотландският тенисист направи двойна грешка.

В тайбрека Димитров "върна подаръка" с минипробив още в първата точка. С много агресивни и атрактивни изпълнения обаче талантът от Хасково стигна до 6:3 и успя да спечели сета със 7:5 точки.

В третия сет неприятното за Григор се случи при 4:3 и негов сервис, когато Мъри успя да пробие, а после взе гейма, в който имаше началния удар за 6:3.

Четвъртият сет започна много добре за Димитров, който проби и в един момент водеше 5:2. В следващия гейм той можеше да си осигури максимален формат на мача, но загуби сервиса си. От този момент грешките на българина се увеличиха, Мъри изравни и след 5 поредни гейма се класира за следващия кръг.

Димитров пропусна възможността да постигне своята победа №150 в професионалната верига.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини