От х:

Днес в x:

Обсъдиха публично новия програмен период

Около 50 души присъстваха на общественото обсъждане по проекта "Техническа помощ за подготовка на инвестиционни проекти за програмен период 2014-2020 г. за Асеновград", съобщават от Общината. Става дума за възможностите за кандидатстване през следващите няколко години за безвъзмездна финансова помощ по ОП "Регионално развитие".

Екипът по проекта представи трите зони за въздействие:

- зона с преобладаващ социален характер

- зона с потенциал за икономическо развитие

- зона на публични функции с висока обществена значимост

Обектите, които попадат в тях са, сградата на общинска администрация, читалище "Родолюбие", централният площад (с граници от пешеходния мост до ул. "Речна" и от моста до хотел "Асеновец" до библиотека "Паисий Хилендарски"), ОДЗ "Зорница", ЦДГ "Надежда", ДДЛРГ "Таньо Войвода", кв. "Запад" и други.

Мерките, обект на проектиране, са изграждане и възстановяване на зони за обществен отдих (паркове, зелени площи, детски площадки), включително поставяне на пейки, беседки, възстановяване на чешми, фонтани, рехабилитация и реконструкция на улични мрежи, основен ремонт/реконструкция/обновяване на общински културни институции - театри, читалища, библиотеки, както и на общински образователни институции - детски ясли и градини, внедряване на мерки за енергийна ефективност.

Разработваните проекти ще бъдат включени в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие.

Проектът предвижда разработване на работни проекти в пълния им обем (съгласувания, одобрения, разрешения), с които Община Асеновград ще има възможност да кандидатства за финансиране със средства по линия на ОП "Региони в растеж" през следващия програмен период.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ge
    GEPI
    0 0
    19:32, 25 яну 2015
    Ey,pak duzina kradli naliya
  • 2
    Ge
    GEPI
    0 0
    19:35, 25 яну 2015
    Ey,pak duzina kradli NALINIq , brey nqma otarvane v taq obshtina ot tiq
Последни новини