От х:

Днес в x:

Жоашен водил 3-годишния си син на арабско училище в Париж

Соченият като участник в групировката, подготвила кървавия атентат в Париж на 7-ми януари Фриц Жоли Жоашен е водил редовно 3-годишния си син Абдел на арабско училище във френската столица. Това стана ясно в съдебна зала днес. По време на заседанието на  Хасковския окръжен съд бяха прочетени показанията на съпругата на 20-годишния парижанин Заем пред френската полиция. Именно съпругата на Фриц сигнализира парижките власти в края на миналата година, че съпругът й е отвлякъл сина им и тя има опасения, че се опитва да го изведе към Сирия, където момчето да се обучава в джихад.

Този следобед се гледа първата Европейска заповед, подадена за екстрадацията на Жоашен- за отвличане.

Въпреки че Жоашен потвърди предишното си искане за екстрадиция час по -скоро, прокурор Дарина Славова обясни, че соченото като престъпления по френското законодателство, не представлява такова по българския Наказателен кодекс и няма аналог у нас. Затова тя посочи, че не са на лице предпоставки за екстрадицията на Жоашен по тази Европейска заповед.

Очаква се всеки момент тричленният съдебен състав с председател Милена Петкова да се произнесе.

За 15.30 ч. е насрочено делото по втората Европейска заповед, пристигнала в Хасковския окръжен съд на 12 януари с искане за екстрадицията на Жоашен, този път заради данните, че е замесен в групировка, свързана с организирането на терористични актове.

Очаквайте подробности.

М. Манолова

 

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Aa
    aaaaaaaaaa
    14 0
    15:55, 16 яну 2015
    А бе стига сте ни занимавали с тоя ******!като го водят в съда,да му теглят един калай и да се свършва този медиен интерес!може и един приклад в ******* маймунска!
  • 2
    Ро
    Родолюбец
    5 0
    22:23, 16 яну 2015
    100% подкрепям Те.Съществуват по-важни неща от този *******,дори и от всички ц*****.
  • 3
    Ха
    хас-сан докан
    2 0
    14:59, 17 яну 2015
    Живее в райска държава,а пък води сина си,в свинарник,това баща ли е,******а си е ******
  • 4
    Ха
    хас-сан докан
    1 -1
    15:01, 17 яну 2015
    Абдел-Абдал=а познайте
Последни новини