От х:

Днес в x:

Реална сделка за логистичния център край Димитровград - през март

Част от терена, към който имат интерес инвеститорите, се намира край кв.Мариино, снимка -архив

Реална сделка за придобиване на терен с представителите на международния консорциум, които искат да изградят Логистичен център край кв.Марийно може да има през месец март. Това коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net кметът Иво Димов след срещата, проведена днес в София.

Повече от три часа продължиха разговорите, напредваме в преговорите, засегнахме доста от въпросите, които стояха пред нас, добави градоначалникът.

Първата стъпка, според Димов е инвеститорите, да придобият собственост върху земята. За целта вече са в ход процедури по стартиране на търгове, които ще са за отделни терени.
На извънредно заседание през лятото Общинският съвет реши за терен от близо 180 декара да бъде определена начална тръжна цена в размер на 19,42 лв.за кв.м.
 
Кметът припомни, че е нужна и подкрепа от държавата. Следващите стъпки са придобиване на сертификат "Клас А",както и технически проект на терминала.
Припомняме, че при първоначалната информация за инвестицията това лято, от Общината заявиха намерение за разкриване на стотици работни места.

На среща с инвеститорите през юни бе оповестено за две предварителни фази - работа по терминала, който е плануван на гара "Север" и изграждане на зоната за складове, които ще бъдат на терена от близо 180 декара.

Последните ще са на площ 50 000 кв.м. бъдат сглобени от готови конструкции. Консорциумът разполага със собствени вагони, а от държавата ще се разчита само на локомотиви и транспортни услуги. Намеренията на фирмите са да транспортират промишлени стоки и такива от химически и петролен характер.

Момент от срещата с представителите на консорциума през юни

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини