От х:

Днес в x:

Седморка младоци ще вадят от калта ФК "Хасково"


Великолепна седморка от млади и талантливи играчи трябва да помогне на Хасково да се измъкне от дъното на А група и ако може да се спаси от изпадане. В остатъка от сезона на Ямача ще играят вратарите Кирил Акалски и Едуард Мечикян, защитниците Тихомир Трифонов и Тейнур Марем, халфът Димитър Андонов и нападателите Велислав Тодоров и Григор Долапчиев. Марем и Долапчиев са преотстъпени, останалите ще подпишат едногодишен договор. Пропаднало е идването на обещаващия талант от Литекс Кирил Горанов. Селекцията обаче остава отворена. Има още играчи на проби.

С нови или без, мисията по спасяването на „Хасково“ в А група е почти невъзможна, признават дори от самия отбор. До последното спасително място, заемано в момента от „Локомотив“ Пд, има цели 13 точки. Въпреки това надеждата умира последна, коментира старши треньорът Емил Велев на първата тренировка на тима днес. Всички новопривлечени играчи са около 20-те, с плюс-минус 1 година. Целта е да могат да пресират повече, да тичат по-бързо и да имат повече хъс на терена, обобщи критериите по селекцията Велев. Досега на Ямача залагаха предимно на опитни, но по-възрастни и демотивирани играчи. Резултатът бе негативен, „Хасково“ записа едва 2 победи и един равен в 19 маса и е твърдо на последно място със 7 точки.

„Още като пристигнах, поставих като изискване да играем по-бързо. Ще се опитаме да наблегнем на това в подготовката в Банско и Анталия“, коментира Кокала. „Хасково“ заминава утре за първата си фаза от зимната подготовка, а на 31-ви януари лети за Анталия. Там има договорени 5 контроли - на 2, 4 и 6-ти февруари, с три тима от Първа дивизия на Грузия, после с първодивизионен клуб от Русия и накрая с тим от Казахтан. Официалното откриване на сезона ще стане на 14-ти февруари с мач срещу „Ботев“ Гълъбово в Хасково. После веднага стартира остатъкът от редовния сезон, включващ мачове срещу „Левски“, „Славия“ и „Черно Море“. После следват плейофите на втората 6-ица за определяне на изпадащите. Специално с „Левски“ на „Хасково“ му се събират три поредни мача - един за първенството и два за купата. В един от тях, на 4-ти март, ще се състои бенефисът на Емил Ангелов Бабангида. Най-титулуваният до момента хасковски футболист окачва бутонките и става помощник на Кокала в треньорското ръководство на тима.

Г. Христов

Менче вода за късмет на Хасково през втората половина на сезона
7 нови ще вадят Хасково от калта. От ляво на дясно: Тихомир Трифонов, Велислав Тодоров, Тейнур Марем, Едуард Мечикян, Григор Долапчиев, Кирил Акалски, Димитър Андонов
Първа тренировка на Ямача, после лагер в Банско и Анталия
Треньорът Велев обеща, че Хасково ще изглежда по различен начин. Вляво е изпълнителния директор Тихомир Петков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    N-
    n-44
    1 -13
    21:08, 15 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    N-
    n-44
    2 -9
    21:09, 15 яну 2015
    Roko k...urvo koga 6te po4erpi6.....4akame,..... Виж коментара
  • 3
    Tu
    TURCHINA OT BULGARIQ
    1 -10
    00:38, 16 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
    Ле
    левскар
    12 0
    09:16, 16 яну 2015
    най - титулования футболист от Хасково е Станимир Стоилов бе абдал
  • 5
    Fe
    fen
    9 0
    10:31, 16 яну 2015
    brawo zashitata beshe mnogo slaba dawaite im premiiki i da widite che i parwi 6te stanat Nqmat stimul
  • 6
    Зр
    зрител
    12 0
    12:18, 16 яну 2015
    Защитата беше много слаба, ама средата и нападението още повече. Ничев и Николай Димитров не бяха чак толкова зле, дано новите донесат качество. Най- много ме притеснява, че се вземат двама вратари, което говори, че нямат доверие на Николай Банков, а момчето е страхотно. Все пак Кирил Акалски е опитен и няма да е излишен. Най- важоното е обаче да сме преобразени напред и дано там новите наистина да са качествени. Жалко за Иван Горанов, трябваше ни.
  • 7
    N-
    n-44
    0 -8
    22:40, 16 яну 2015
    Ei kokal....mrasnik takav ....ultra cska haskovo t... Виж коментара
Последни новини