От х:

Днес в x:

"Икономедиа": Мавродиев ни репресира с глоби заради делото срещу Брендо

Рекордна глоба от 150 хил. лева отнесе Икономедиа заради статии във вестник „Капитал”. Това предизвика истински бунт на журналистите от вестника на Иво Прокопиев

Изобщо не приемаме сериозно аргументите на КФН заради две статии, за които КФН твърди, че са повлияли на Българска фондова борса (БФБ) (бел. ред. - първата статия е по повод дивидента за 2013 г., който ще се разпредели на предстоящо общо събрание на публичното дружество "Софарма", а втората - заради статия за ПИБ, държавната подкрепа за банката и движението на борсата). Смятаме, че сме наказани, защото задаваме въпроси и търсим отговори, заявиха журналистите пред Нова телевизия.

КФН се грижи за парите на българските граждани. Ние питаме – знаела ли е КФН какво става в КТБ? Ако е знаела, защо е мълчала? Ако не е знаела, колко е компетентна? Питаме и за състоянието на пенсионните фондове, какви такси вземат например, обясниха  журналистите.

Според журналистите от „Капитал” шефът на КФН Стоян Мавродиев има зъб на „Икономедиа”, защото вестникът е изкарал преди време информация, че Мавродиев е подписал пълномощни за офшорни дружества, през които са изпрани пари от наркотрафик по делото срещу Евелин Банев-Брендо. Г-н Мавродиев се озлоби след тези публикации, не успя чрез съда да притисне „Капитал” и използва КФН, за да притиска журналисти, казаха от „Капитал”.

Същевременно Галя Прокопиева, която е изпълнителен директор на „Икономедиа”, заяви, че глобите, наложени от КФН на „Икономедиа”, са по-големи, отколкото всички наложени глоби от КФН през 2013 година. Това, че Делян Пеевски не си е написал в декларацията пред Сметната палата, че контролира „Водстрой”, не значи, че не е вярно. Сами можете да си представите какво е състоянието на институциите, след като журналистите на „Капитал” намират връзките, а КФН не може. Ние писахме и за КТБ – видяхме какво стана там, посочи Прокопиева.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ми
    Милен
    1 -3
    10:56, 15 яну 2015
    няма нужда да се оправдавате г-н Прокопиев.може би и други медии ще последват,защото поведението ви е некоректно.
  • 2
    Da
    Dan1
    1 -4
    11:06, 15 яну 2015
    Абсолютно съм съгласен, има още доста медии, които са за глобяване. Стига оправдания, време е да се предприемат сериозни мерки, за да се прекратят манипулациите чрез медиите, които обслужват нечии интереси!
  • 3
    Ан
    Анелия
    0 0
    15:45, 15 яну 2015
    Да не се оправдават - законите важат и за медиите!
  • 4
    .?
    .?
    3 0
    21:50, 15 яну 2015
    Какви са тези коментари ? Вие луди ли сте? Разбира се че ги глобяват за да им затворят устата. Затварят им устата защото отварят очите на българите ....
  • 5
    На
    наблюдател
    0 0
    08:55, 25 яну 2015
    Глобяват ги защото алармираха за проблемите в КТБ и бяха прави, видяхте, че фалира. Писаха и че Мавродиев като адвокат е регистрирал офшорни фирми на Брендо. Сега излизат информации в сайта Бивол и за една друга банка, че раздала необезпечени пари на свои хора. Затова притискат "Дневник" и "Капитал" да мълчат и Мавродиев им отмъщава. Но ние като граждани имаме интерес медиите да тръбят, когато такива като Мавродиев вместо да контролират прикриват.
Последни новини