От х:

Днес в x:

Има арести при мащабната спецакция в София

Мащабна операция срещу въоръжена организирана престъпна група се провежда в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. От полицията уточняват, че групата е съпричастна към извършването на поръчкови убийства, наркотрафик и наркоразпространение, силови действия, причиняване на телесни повреди, палежи, съхранение и използване на оръжия и взривни вещества.

Операцията е започнала днес под ръководството на Апелативната специализирана прокуратура. В нея участват над 200 служители на прокуратурата и главните дирекции „Криминална полиция" и „Охранителна полиция" (Дирекция „Жандармерия").

Процесуално-следствените действия на 11 адреса в различни райони на столицата продължават и в момента, уточняват органите на реда.

Първите сигнали, които постъпиха в News.bg тази сутрин, бяха за масирано присъствие на жандармерията в кв. „Бояна". Част от квартала беше блокирана. Над 40 униформени бяха заели позиции на няколко от уличките в квартала.

Имало и прокурори, като по непотвърдена информация се извършвал обиск в една от къщите в района, свързана с участник в разбита преди две години банда за контрабанда и мащабно теглене на ДДС.

Имотът се обитава от Мила Георгиева и синът й Мартин. Припомняме, в края на 2012-та Георгиева бе сред арестуваните в акцията „Универсалните", когато бе разкрита група за контрабанда и крупни ДДС измами, в която участваше и синът на бившия земеделски министър Георги Танев - Иван. Мила Георгиева е дъщеря на ексшефа на митниците Христо Кулишев.

От пресцентъра на МВР лаконично заявиха пред news.bg, че на територията на столицата текат полицейски действия на отдел „Криминална полиция", като говорителят намекна, че се извършват в няколко столични района.

По информация на БиТиВи при акцията са задържани 10 души, като сред тях е и Мила Георгиева.  

Пред журналисти в парламента заместник-главният секретар на МВР Георги Костов обясни, че в момента текат нужните процесуално-следствени действия. Нека се съберат необходимите доказателства, нека се повдигнат обвинения и ще получите съответната информация, обеща той пред медиите, които го очакваха на заседанието на вътрешната комисия в Народното събрание. Над 5 са задържаните лица, както потвърди Костов.  Той отказа да коментира дали сред задържаните е синът на Мила Георгиева. Групата е наблюдавана повече от два месеца. 

Случайно или не масираната акция се случва ден преди посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери у нас.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Kk
    kkk_1421252938
    0 -1
    18:42, 14 яну 2015
    Хе-хе-хе разлаха уж кучетата !Всичко ни е такова-показно и поръчково !
Последни новини