От х:

Днес в x:

ГЕРБ кани на кафе партньорите си в управлението

Това, което се случи в България през 2014 г. в политически план, беше ново за страната. Това каза пред БНТ депутатът от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. "Видя се как една сложна коалиция да се стикова така, че противоречията да се изглаждат на по-ранен етап. Трябва обаче да променим начина, по който си говорим с партньорите", посочи Стоянова.

Тя разкри, че другата седмица от ГЕРБ ще поканят партньорите си в управлението "на кафе", за да разговарят за бъдещите си действия. По думите й Бюджет 2015 е реалистичен бюджет и ще осигури предвидимост и стабилност. "Бюджетът на държавата е само малка част от брутния вътрешен продукт на страната – той осигурява средства за социално слабите, безработните – всички останали хора трябва да поемат нещата в собствените си ръце", коментира Менда Стоянова.

"Приходите в бюджета не са подценени, а реалистични. Тезата на някои политици, че приходите са подценени, е несъстоятелна", каза още председателят на бюджетната комисия в парламента. Менда Стоянова заяви, че най-сериозните проблеми в момента са в социалната сфера. По думите й проблемен сектор е и здравеопазването. Тя обаче подчерта, че в сектора са длъжни да се справят. "Не може в края на всяка година да рекетират бюджета", заяви Стоянова. Тя категорично застана зад законодателните промени за пенсионните фондове. "Конкуренцията е единственият възможен стимул фондовете да се борят за клиентите си", посочи тя.

"Дебати с партньорите ще водим, но докато съществува правителството, водещата роля ще е на ГЕРБ. Няма да се откажем от онези политики, които са част от нашата програма", подчерта Менда Стоянова. Тя уточни, че подкрепа от ДПС трябва да има по важните за България теми. Всякакви приказки за предсрочни избори за мен са безотговорни, каза още депутатът от ГЕРБ.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Уе
    уест
    1 0
    10:14, 6 яну 2015
    Менда крадливата дето се мъчи да придърпа на хората парите за втора пенсия и да ги изхарчи бърже-бърже. А после някой друг да сърба попарата за тая глупост. По-големи крадци от НОИ няма.
  • 2
    Ха
    ха-сан докан
    0 0
    11:07, 6 яну 2015
    Запо4на се, с подмазва4еството.Черта придобита от комунизъма
Последни новини