От х:

Днес в x:

Празници и напразнувани заклещиха улиците на Хасково

Коли откъм "България" са спрели на средата на кръстовището и затварят зеления светофар откъм моста

Невиждани тапи блокират всички ключови кръстовища и улици в Хасково през последните два дни, сигнализираха вбесени шофьори, заклещвани по половин час в опашки за иначе скромното разстояние от зеленчуковия пазар до Автогарата. В бесния трафик вече станаха и първите катастрофи/сн.5 и 6/, които всяха допълнителен хаос на пътя. Местопроизшествието бе на бул. България в посока Театъра, но истинската трагедия била обратната страна откъм съда, пощата и ТК 21-ви век, настояват най-потърпевшите-таксиметровите шофьори. Отнасят псувни на килограм от клиентите си, „пък нищо не са направили“.

Периодичните тапи възникват и на останалите кръстовища, но №1 е това на Раковски със Съединение. Там е тих ужас, по тихото твърдение на обзет от отчаяние шофьор, който не можеше да се изтегли вече 5-ти зелен светофар. Беше на най-критична, дясна лента на „Съединение“. Изтеглянето от нея бе затлачвана от мераклиите за десен завой към центъра и тези в същата посока откъм Раковски. Докато двата потока се „разбираха“ за предимството улицата им бе периодично затваряна от излизащите от гъсто населения паркинг покрай Данъчното коли. В един момент тази сутрин на кръстовището се озоваха на детско влакче 6 /шест/ коли, видя haskovo.net. Две бяха влезли в отсечката към центъра, но не можеха да продължат заради маневриращи да паркират коли. Нямаше мърдане и назад, понеже откъм Раковски ги затваряха други два автомобила, а дан в хаоса внасяха и още два с десен завой откъм Съединение, които с типична хасковска наглост се вмъкнаха по диагонал в отсечката и направо преградиха пешеходната пътека там.

Стоящите броня до броня коли така затапиха кръстовището, че опашката пред него достигна зеленчуковия пазар. В нея попаднаха близо 100 автомобила плюс линейка, на която не помагаше ни маяка, ни доброто желание на шофьорите да я пуснат.

15 минути по-късно едва отпушения трафик влезе в ада на хаотичното петорно кръстовище между Съединение, Александър Стамболийски, Малтепе и излизанията от Ивайло и Патриарх Евтимий, и последващите три светофара в късата отсечка между ДНА и Автогарата. Където в добавка има и 4 пешеходни пътеки.

Според част от изнервените хасковлии, проблемът е заради тесните улици и многото автомобили. По данни на КАТ в областта има регистрирани над 105 хиляди МПС-та и изглежда че поне ¾ карат по хасковските улици. Градът наистина е задръстен от приходящи, дошли за предколедно напазаруване. Предимно професионалната част от шофьорското съсловие обаче посочват, че на калпав водач и колите му пречат. Освен неправещото впечатление отнемане на предимство и хаотично престрояване, на улиците имало и откровено „напразнувани“ шофьори. Последните криволичили по пътя или пък карали като истински садисти, обяви дългогодишен таксиджия от стоянката пред Първа поликлинака. Преди минути карал зад една КИА, която по еднопосочното към лебеда Движела с 20 км/ч на празен път пред себе си. За сметка на това зад нея имало 20 автомобила.

Що се отнася до напразнуваните, по данни на полицията само за последните два дни има заловени 5-ма с алкохол. В добавка има и неправосбособни. Един такъв предизвика катастрофа вчера между Спахиево и Минерални бани, в която бяха ранени 3 девойки-едната с временна опасност за живота. В Хасково засега има само огънати тенекии.

Г.Христов

Метри по-късно пътят бе препречван от излизане на конвейер от ръкавчето откъм театъра
Чакащите на изкачването по Съединение бяха десетки, сред тях имаше и линейка
На кръстовището до РЗИ дан в Хаоса даваха и паркирали където сварят автомобили
50 метра по-нагоре едната лента бе засечена от ударени коли
Щетите бяха главно по нервите на шофьорите и на затруднените от техния сблъсък колеги
На моста до старата печатница може да се замръкне докато се чакат точещите се покрай съда коли

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    2 млн. км
    25 -5
    14:35, 23 дек 2014
    Катаджиите да се вземат в ръце след шока с видеоклипа /20 лв аванта/защото да не се изтепаме по пътищата с това евтино гориво и безконтрол!
  • 2
    Fa
    Faber -Kastell
    25 -6
    14:45, 23 дек 2014
    катаджиите мраднете си мадята положението е ужасно
  • 3
    11
    11111
    19 -5
    14:59, 23 дек 2014
    тротоари, градинки са заети с всевъзможни превозни средства. Живеещите в центъра и наоколо са се видели в чудо. Нека проверяващите да се вземат в ръце....
    • //
      ///
      17 -1
      16:42, 23 дек 2014
      И къде да спират бе умник като всичко е платено,а и не се строят паркинги
  • 4
    Pd
    pdiuf
    13 -1
    17:09, 23 дек 2014
    ханцука е важен с 3 чарти
  • 5
    Бе
    безсрамие
    8 -1
    18:35, 23 дек 2014
    ей такова безочие не съм виждал..къде са хората от кат на по възловите места..да се снимат на бул.българия с камера може а да помогнат на движението не...на няколко места регулировчик..би свършило работа..нали в крайна сметка са органи за погане на движението ..не само да влачат кинти "и сеа ко ша прайм ".....
  • 6
    Ст
    Стар Шофьор
    10 -1
    19:01, 23 дек 2014
    Ще става по-зле! Колите са много, а няма изградена подходяща инфраструктура. На кръстовището до зеленчуковия пазар трябва да се изгради кръстовище на две нива, нека не се оправдават с няколкото магазинчета там, че нямало как да ги изместят. По същата логика в София нямаше да има околовръстно, ако се съобразяваха с всеки.
  • 7
    Nq
    nqma takava darjava kato bg
    1 -3
    20:13, 23 дек 2014
    2 ylici v tav haskovo i trafik stava , predstavqm si ako tezi 6ofiori se ozovat v nqkoq evropeiska stolica , xaaxaxaxaxax
  • 8
    Хс
    Хсковлия
    18 -1
    20:21, 23 дек 2014
    Града ни е с най-лошата организация на движението в цяла България. Няма никаква логичност и закономерност в регулирането на движението. Светофарите по презумция винаги ни хващат на червено. Зеленото е много кратко. Това е така защото настройките на светофарите са отпреди 20-30 години, когато автомобилите в града ни са били десет пъти по-малко. Не знам на кого е работа да регулира по- правилно движението съобразно трафика и натоварването в пиковите часове но съм сигурен, че някой получава заплата за бездействието си. Града ни не е чак толкова голям, че трафика да не може да се разтовари. Необходими са две неща: първо един компетентен човек с хронометър в ръка и второ няколко таймера с правилните настройки.
    Докато това се случи - нека да бъдем по толерантни един към друг !!!
    • Ко
      Коста
      3 -1
      02:10, 24 дек 2014
      Е на това се казва Правилна преценка ! Абсолютно си прав ! Благодаря
  • 9
    Юч
    ючбунарски
    4 -2
    22:12, 23 дек 2014
    Много ме кефят ПИЧОВЕТЕ с джиповете бмв мерцедес ауди как джиткат отляво от дясно и не ебават ни сфетофар ни педимство Готини пичове
  • 10
    Жа
    жандарин
    14 -1
    22:13, 23 дек 2014
    Катаджиите са за критикуване. Преди много години имаше няколко от тях специално подготвени да регулират движението, " кoeтo е задължение и на всеки униформен от КАТ " на невралгичните кръстовища в пикови моменти, а тогава автомобилите не бяха толкова много. Време е и сега да се подготвят такива но да регулират така, че ако си пешеходец да се спреш и да се възхищаваш на професионализъм.
Последни новини