От х:

Днес в x:

Заради туризма, чиновници в Чепеларе учат английски и гръцки

Обучават чиновници по чужди езици в Чепеларе

Цялата общинска администрация на Чепеларе ще премине през различни курсове на обучение, за повишаване на умения и компетентности в различните сфери на работа.

Една част от обученията ще бъдат проведени от Института за публична администрация,а служителите ще минават курсове за стратегическо управление и разработване на публични политики, както и повишаване на нивото на прилагане на зарзични законови актове, свързани с европейския опит и административната им работа.

„Предвидени са и обучения по ключови компетенции, които ще обогатят квалификациите на служителите, което неминуемо ще рефлектира в повишение на мотивацията им и подобряване на резултатите на администрацията. Посредством научените модели за оценка ще могат да определят нуждите на гражданите и бизнеса по-лесно след което да предприемат стъпки за разрешаването им.”, съобщи кметът на Чепеларе Тодор Бозуков.

Заради приоритетното значение на туризма в родопската община е предвидено и обучение за служителите на общинска администрация по английски и гръцки език. Чуждоезиковото обучение ще помогне за привличане на туристите, както и на инвестиции в Община Чепеларе.

Курсовете се реализират по 12 месечен проект "Усъвършенстване квалификациите на служителите от Община Чепеларе за по - добро административно обслужване" и е финансиран от ОП "Административен капацитет“ с близо 179 хил.лв.


СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини