От х:

Днес в x:

Коледен базар в Областната събира пари за болно димитровградчанче

Традиционният Коледен благотворителен базар, организиран от Областната администрация в Хасково и Регионалния инспекторат по образование, ще бъде открит в понеделник от 11 часа в зала „Марица“.

Базарът се провежда за шести пореден път. Тази година в него със свои ръкоделия участват рекорден брой - над 30 училища от целия регион. Свой инидивидуален щанд ще подреди 10-годишната Нели Делева от Хасково, която е изработила коледни картички за благотворителната кауза.

До миналата година средствата от базара се разпределяха за домовете за деца, лишени от родителски грижи. Тазгодишната сума ще отиде за лечението на 4-годишния Александър Николаев Господинов от Димитровград. Момчето страда от детска церебрална парализа (ДЦП), правена му е вече една операция, след която лекарите дават големи шансове да проходи. Предстоят обаче още няколко медицински интервенции в Китай, за да се сбъдне мечтата му.

Областната администрация кани гражданите от Хасково и областта да се включат в Коледния благотворителен базар “за да може едно малко момче да има щастливо и усмихнато детство!“

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини